Thee drinken als je zwanger bent | MEVROUW CHA

Je bent zwanger en je drinkt thee, wat nu? Er groeit een kleine in je buik en je wilt natuurlijk héél goed voor die mini (en dus voor jezelf) zorgen. Je let op wat je wel of niet mag eten, maar hoe zit het precies met het drinken van heerlijke thee? MEVROUW CHA legt het je uit.

“Caring for two.”

Thee en zwangerschap

 

Mag je thee drinken tijdens je zwangerschap?

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft is er het algemeen bekende advies om niet teveel cafeïne of theïne (deze twee zijn precies hetzelfde) binnen te krijgen. Alle theesoorten (wit, geel, groen, oolong, zwart of puerh) die van de theeplant afstammen hebben cafeïne in zich. Gelukkig in mindere mate dan koffie, dus je kunt gerust van een paar koppen MEVROUW CHA thee per dag genieten. Het is lekker en bovendien gezond om goed gehydrateerd te blijven!

Daarnaast kent Theesommelier Linda een trucje, waardoor je van nog meer thee kunt genieten. Laat je thee ongeveer 30 seconden trekken en schenk het aftreksel weg. Hiermee schenk je al meer dan de helft van de cafeïne weg. Vervolgens zet je diezelfde thee volgens zetadvies. En tadáá, een warm kopje thee met een verminderd cafeïnegehalte.

Nog meer weten? Lees onze blog over thee en cafeïne.

 

Zwangere dames, ga voor kruidenthee!

Ben jij een échte theeliefhebber en drink je zo liters thee weg? Dan kun je aan een cafeïnevrij alternatief voor thee en koffie denken. Dat alternatief is kruidenthee! Kruiden komen niet van de theeplant en zijn dus vrij van cafeïne. Bovendien bevatten kruiden andere voedingsstoffen (calcium, magnesium, ijzer, antioxidanten) die positief zijn voor je gezondheid.

 

Welke theesoorten drink je als je zwanger bent?

Van alle kruidenthee uit MEVROUW CHA’s assortiment, zijn er een paar die extra goed voor je zijn als je een kleintje in je hebt groeien.

Rooibos losse thee

Rooibos zit vol mineralen en vitamine C. Precies wat jij en je toekomstige mini nodig hebben. Honingbos en groenbos komen uit dezelfde familie en zijn ook geschikt.

Gember losse thee kruidenthee

Gember zou extra goed zijn tegen de misselijkheid. Voor velen dus een heel erg welkom kruid in de beginperiode ????. Daarnaast zorgt het voor een goede vochthuishouding.

Kamille losse thee kruidenthee

Kamille geeft op de eerste plaats rust en laat je wat beter slapen. Het werkt ook verlichtend en ontstekingsremmend bij brandend maagzuur, buikpijn of blaasontsteking.

 

Thee en zwangerschap

 

Welke theesoorten drink je niet als je zwanger bent?

Alle theesoorten uit het assortiment van MEVROUW CHA kun je drinken als je zwanger bent. Alleen het drinken van hop thee en buchu thee wordt afgeraden als je zwanger bent. Hop thee vanwege de uitwerking op je hormoonbalans en buchu thee vanwege wee-opwekkende eigenschappen. Doe om dezelfde redenen rustig aan met lavendel en verveine. Je mag er zeker een lekker kopje thee van drinken, maar gebruik het met mate. Wees met deze theesoorten voorzichtig en geniet met een gerust hart van de andere theesoorten.

Twijfel je toch? Vraag het vooral aan de deskundigen die je begeleiden tijdens je zwangerschap en blijf altijd bij je eigen gevoel.

 

Thee als je perfecte zwangerschap cadeau

Als je zwanger bent, hoor je lekker verwend te worden. En hoe kun je beter verwennen dan met een theebeleving? Klik hier, kies een leuk theecadeau uit en verras er een stralende zwangere dame (of jezelf) mee!

 

Kruidenthee van MEVROUW CHA

 

Welke thee drink je voor het slapen gaan?

Thee voor het slapen gaan, een goed idee? Er is bijna niets zo belangrijk dan een goede nachtrust. Slaap je weinig, dan merk je dat aan zo ongeveer alles. Het heeft namelijk invloed op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wanneer je niet goed kunt slapen, is het...

Thee voor het hele gezin

Genieten van theemomenten, er is toch niets lekkerder dan dat? Helemaal als je dit genietmoment kunt delen met andere dierbaren om je heen. Het kan een favoriete tijd zijn met vrienden, collega's en ook met je hele gezin. Alleen, welke thee is het meest geschikt als...

Ik houd van thee én van koffie!

Ben jij een koffiedrinker of een theedrinker? Zoals je hieronder de woorden van Roland en Nicolien kunt lezen is het vaak een combinatie van beiden. Wanneer je passie hebt voor smaak, dan kun jij vast van zowel koffie als van thee enorm genieten. Niet gek, want het...
De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger