Japan

 

Japans erfgoed in een theekop

Thee in Japan is meer dan een drankje; het is een kunst die diepgeworteld is in de cultuur. Verschillende soorten, zoals geroosterde houjicha en rijke sakura sencha, worden met zorg geplukt en verwerkt. Linda, als Theesommelier, heeft direct contact met Japanse boeren, wat thee rechtstreeks van de boerderij extra speciaal maakt. Directe inkoop biedt niet alleen authentieke thee, maar ook een dieper begrip van oorsprong en productieprocessen van elke soort.

  • Een breed palet van groene theevariëteiten
  • Rijke theecultuur, rijke theesmaak
  • Authentieke thee van Japanse boerderijen

Premium blad

Mevrouw Cha kiest voor ambachtelijke thee, direct van de boer.

Verantwoord

Onze thee is verantwoord en op een duurzame manier geproduceerd.

9.8 uit 800+ reviews

Altijd een stap extra! Naast kwalitatieve producten sta jij op plaats één.

Sanpin cha: eilandthee uit Okinawa

Ontdek sanpin cha, een groene theesoort verrijkt met jasmijnbloemen. Het biedt een uitgesproken groene theesmaak met een subtiele bloemige tint van de jasmijn. Deze unieke thee komt van het Japanse eiland Okinawa, waar het drinken ervan wordt gekoesterd als de sleutel tot een lang leven. Theesommelier Linda ontdekte deze smaakvolle thee in 2018 en nam het meteen mee naar huis.

  • Bekend van de ikigai-filosofie
  • Warm én koud erg lekker
  • Populair in Japan, zeldzaam in Nederland

Umami in groene poeder

Matcha is een groene thee in poedervorm. Deze in het bijzonder is versterkt door een uniek groeiproces waarbij de theeblaadjes vlak voor de oogst worden beschaduwd. Deze methode vertraagt de groei en verhoogt de concentratie van voedingsstoffen. Het resultaat is een matcha met een verfrissende zoetheid en een diepe umami-smaak. De romige textuur en grasachtige tonen benadrukken de natuurlijke versheid.

  • Ceremoniële variant uit Kagoshima
  • Eerlijk geteeld door betrokken theeboer
  • Rijke smaak door beschaduwen van het blad

Thee slurpen is beleefd!

Tijdens haar theereis in Japan ontdekt Linda niet alleen de theeplantages, maar ook de diepgewortelde cultuur van respect en behulpzaamheid, zelfs onder een grote bevolking. Als Theesommelier ziet ze dat thee overal verbouwd wordt. Japan ademt thee. En wat doe je met zoveel thee? Proeven! En dat proeven gaat er nogal luidruchtig aan toe, want slurpen wordt gezien als een teken van waardering.

Groene thee, groene heuvels

De theetuinen in Japan zijn opvallend anders dan elders in de wereld. De theestruiken staan dicht op elkaar in lange rijen, wat resulteert in golvende landschappen van groene heuvels bedekt met theeplanten. Tijdens haar theereis bewandelde Linda deze heuvels én werkte ze mee op de plantages

Ook sprak ze uitgebreid met theeboeren. Ze bezocht talloze theebedrijven en -plantages en dronk natuurlijk veel groene thee. Uit deze ervaringen selecteerde ze een hoogwaardige collectie Japanse theesoorten voor het assortiment van Mevrouw Cha.

Collect (tea)moments, not things.

Theereiziger's verhalen

Linda heeft meer dan 13 theelanden bezocht, waaronder Japan, China, Zuid-Afrika en India. Haar reiservaring en bagage aan theekennis deelt ze in haar blogs.