Zuid-Afrika

 

Off-grid naar ongeëvenaarde thee

Zuid-Afrika is beroemd om zijn rooibos, en Theesommelier Linda had als doel de beste kwaliteit te vinden. Maar ze ontdekte veel meer! Ze ging off-grid om de boeren te ontmoeten die zich afzetten tegen massaproductie en met passie hun kruidenthee verder ontwikkelen. Deze boeren, die respect hebben voor de wilde natuur, gebruiken eigen voorzieningen zoals grondwater en zonne-energie om de puurste smaken te creëren.

  • Zuid-Afrika: het land van de kruidenthee
  • Focus zorgt voor de hoogste kwaliteit kruiden
  • Thee zonder theïne of cafeïne

Premium blad

Mevrouw Cha kiest voor ambachtelijke thee, direct van de boer.

Verantwoord

Onze thee is verantwoord en op een duurzame manier geproduceerd.
Altijd een stap extra! Naast kwalitatieve producten sta jij op plaats één.

Dennen, munt en limoen

Buchu, een zeldzaam kruid uit de West-Kaap, verrast met zijn unieke smaak. Ondanks de felgroene bladeren, kleurt de thee lichtgeel en biedt het een verrassend palet van dennen, munt en limoen. Deze kruidenthee onderscheidt zich door zijn complexe en genuanceerde smaakprofiel.

  • Licht van kleur, rijk aan smaak
  • Zeer zeldzaam; pluk enkel met licentie
  • In Zuid-Afrika bekend als 'wondermiddel'

Het zoete zusje van rooibos

Honingbos, een kruid uit de vlinderbloemenfamilie, groeit wild in de Oost-Kaap. Het biedt een verfrissende citrusachtige en kruidige smaak, vergelijkbaar met rooibos, maar met zachtere, vollere tonen en een subtiele, zoete nasmaak. De naam komt van de honingzoete geur die de bloemen verspreiden tijdens de bloei.

  • Groeit in het wild
  • Koud én warm erg lekker
  • Een échte kindervriend!

Theereizen: de school van een sommelier

Omdat Zuid-Afrika draait om rooibos, rooibos, rooibos, zie je daar volop innovatie in het gebruik van dit rode kruid. Als Theesommelier raakt Linda geïnspireerd door de creatieve toepassingen van rooibos, van ijstheerecepten tot kookboeken. Dit is precies waarom Linda op theereis gaat: om nieuwe trends en ideeën op te doen, hier haar eigen draai aan te geven, en ze te delen via haar theeproeverijen.

Geen cafeïne, wel voordelen

In Zuid-Afrika ontdekte Linda geen echte thee, zoals van de theeplant, maar uitsluitend kruidenplanten voor infusies. Elk kruid heeft zijn eigen vitale voordelen. Rooibos, groenbos en honingbos staan bijvoorbeeld bekend om hun hoge ijzergehalte, terwijl buchu traditioneel werd gebruikt om blaasontstekingen te verlichten.

Wat deze kruiden gemeen hebben? Ze zijn caféïne- en theïnevrij, waardoor ze perfect zijn voor ’s avonds en een geweldige keuze voor kinderen die zowel de thee als zelfgemaakte ijsthee vaak heerlijk vinden.

The simple joy of discovery.

Theereiziger's verhalen

Linda heeft meer dan 13 theelanden bezocht, waaronder Zuid-Afrika, Japan, India en China. Haar reiservaring en bagage aan theekennis deelt ze in haar blogs.