China
Linda’s thee-epifanie
China betekent voor Linda haar eerste kennismaking met losse thee. Daar ontdekte ze de wereld van hele theebladeren en de mogelijkheid om thee tot wel acht keer opnieuw op te schenken. Nogal een contrast met Nederland, waar de smaak na enkele keren dippen met een zakje verdwenen is. Deze ervaring opende haar ogen en inspireerde haar om, met een eigen twist, losse thee toegankelijk te maken voor Nederland.
- Linda's China-reis bracht Mevrouw Cha tot leven
- Generaties aan kennis voor topkwaliteit thee
- Linda kiest de beste thee uit een wereld vol smaken
Chardonnay onder de thee
Jin xuan, een licht geoxideerde milky oolong. Frisse groene theetonen worden perfect gebalanceerd door de krachtige smaak van zwarte thee en de herkenbare lichte bloemigheid van oolong. Maar het meest kenmerkende is toch wel het boterzachte, romige karakter met natuurlijke tonen van zoete karamel. Daarom: dé chardonnay thee!
- Populaire thee; favoriet bij veel klanten
- Handgerold voor verfijnde, zachte smaak
- Ideaal voor pairing met diverse gerechten
Elke parel, pure jasmijn
Jasmijn parels zijn handgerolde groene theebladeren uit Fujian, doordrenkt met de geur van verse jasmijnbloesem. Deze thee is bloemig en zacht, zonder bitters. Het geheim zit in de zorgvuldige bladselectie, het rollen van de parels en het herhaaldelijk en op natuurlijke wijze infuseren met jasmijnbloesem, tot wel 8 keer, voor een perfecte smaak en geur.
- Gemaakt met verse bloemen
- Intensief proces voor optimale smaak
- Elke parel met de hand gerold
Generatie-gekweekte thee
China is thee! Linda ontdekte steden met hele straten vol theehuizen en dorpen waar de geur van één specifieke thee overal te ruiken is. In deze gemeenschappen leeft de thee al generaties lang binnen families; van de ouders die de productie beheren tot de grootouders die hun theekunsten doorgeven. Deze generatie-op-generatie overdracht zorgt voor topkwaliteit thee.
20 koppen, 1 keuze
Linda trok van plantage naar plantage, startte elke dag om 5 uur met de zoektocht naar de beste thee. Na het bezoeken van talloze boeren, elk met hun uitgebreide aanbod van theesoorten, had ze een enorme keuze voorhanden.
Een enorme theekeuze vereist een zorgvuldige selectie. Als Theesommelier inspecteert Linda eerst de plantageomstandigheden en proeft daarna soms tot wel 20 koppen van dezelfde thee. Dankzij haar verfijnde smaak maakt ze in een oogwenk de juiste keuze voor de collectie van Mevrouw Cha.