Theeplant van Theesommelier Linda

Waar komt thee vandaan?

Mar 30, 2021Linda Appelman

Waar komt thee eigenlijk vandaan? We drinken het met zijn allen al eeuwen en overal ter wereld. Geen wonder dus, dat we benieuwd zijn naar de oorsprong van onze theemomenten. Waar ontstaat thee? Theesommelier Linda neemt je mee naar de theeplantage om je antwoord te geven op deze veel gestelde vraag.

"The joy is in the journey."

Theesommelier op theereis

Als bevlogen Theesommelier is Linda dag in en dag uit bezig met de wereld van thee. "Om het perfecte kopje thee te zetten, vind ik het belangrijk om te weten waar de thee vandaan komt. Daarom ga ik minimaal één keer per jaar op theereis, op zoek naar de oorsprong van thee. Ik bezoek verschillende theelanden, theeplantages en theeboeren. Deze zoektocht over de hele wereld helpt me de beste thee te selecteren."

Oorsprong van thee

Échte thee met oorsprong

Mevrouw Cha haalt haar thee uit verschillende theelanden in de wereld. In het thee assortiment vind je de meeste theesoorten uit China, maar ook kom je andere theelanden tegen zoals Japan, India, Malawi, Indonesië, Thailand, Zuid-Afrika en zelfs Nederland is vertegenwoordigd. Bij iedere theesoort vind je zowel online als op de theekaart - die standaard met je theebestelling wordt meegezonden - zijn herkomst. Bovendien filter je in het zijmenu van onze thee shop makkelijk op theelanden. 

Ontstaan van pure theesmaak

Wat de herkomst van de thee dan ook is, thee komt altijd van de theeplant camellia sinensis. De theebladeren van de theeplant geven hun fantastische geuren en smaken af tijdens een infusie met water. Geur en smaak is voor iedere thee anders door beïnvloedende factoren zoals omgeving, bodem, klimaat, hoogte, neerslag en vakmanschap. De factoren creëren een enorme hoeveelheid aan variaties, zodat we eindeloos veel (h)eerlijke theemomenten met nieuwe pure theesmaken kunnen beleven!

Van theeplant naar theemoment

Nu weet je als theedrinker de weg van theeplant naar theemoment en weet je dat je bij Mevrouw Cha aan het juiste adres bent voor échte thee met oorsprong.

Meer blogs