Thee bij het diner

Geen wijn, schenk thee bij je diner!

Sep 05, 2021Linda Appelman

Wist jij dat thee een fantastisch alcoholvrij alternatief is voor wijn? Hoewel het twee verschillende drankjes zijn, hebben ze opvallend veel overeenkomsten en kunnen ze elkaar op de juiste momenten moeiteloos vervangen. Of je nu kiest voor een wijnglas gevuld met wijn of thee, beide opties kunnen een diner of borrel naar een hoger niveau tillen. Lees verder en ontdek hoe thee een verrassende vervanger voor wijn kan zijn.

"Eat, drink and be happy."

Van wijn- naar theearrangement

In restaurants is het heel gebruikelijk om te kiezen voor een bier- of wijnarrangement bij een diner. Steeds meer mensen kiezen echter bewust voor alcoholvrije opties. Hoe leuk zou het in dat geval zijn om in plaats van wijn een compleet theearrangement te kunnen kiezen? Food- en theeprofessionals combineren zorgvuldig gerechten met thee om de perfecte smaaksensatie te creëren. Het resultaat? Een volledig diner met thee als alternatief voor wijn, waardoor je zonder alcohol geniet van een even bijzondere eetervaring. 

Heb jij als theeliefhebber, horecaondernemer of eventorganisator hulp nodig bij het samenstellen van een menu met theearrangement? Neem dan contact op met Mevrouw Cha.

Theeproeverij bij Mevrouw Cha

Thee bij jouw eigen diner of borrel

Wat in restaurants kan, kun je natuurlijk ook zelf thuis doen. Maak je volgende diner of borrel uniek door een passende thee te kiezen bij je gerechten. Probeer thee te serveren in een wijnglas voor een extra feestelijk gevoel. Of je nu een borrelplank samenstelt met kaas en thee, of thee serveert tijdens een uitgebreid diner, je zult versteld staan van de combinaties die je kunt maken. Thee is het perfecte alternatief voor wijn en zorgt voor verrassende smaaksensaties.

Thee- en spijscombinaties

Thee is een geweldige complementaire drank bij verschillende hapjes en gerechten, zonder de aanwezigheid van alcohol. Het kan dus zowel bij ontbijt, lunch als diner. Hier zijn enkele inspirerende thee- en spijscombinaties: probeer eens jin xuan oolong bij een croissant, jasmijn parels met een geitenkaas salade, lapsang souchong bij een broodje gerookte zalm of citroengras bij een wortel-/gembertaartje. Wil je experimenteren? Kies jouw thee uit onze theecollectie en maak van je volgende maaltijd een ware belevenis.

Theeproeverij van Mevrouw Cha

Probeer het theearrangement bij onze theeproeverij

Wil je nog meer thee- en spijsinspiratie? Schuif dan aan bij de theeproeverij van Mevrouw Cha in Stompetoren. Hier ervaar je zelf hoe een theearrangement wordt samengesteld door een Theesommelier. Dit unieke uitje is niet alleen heerlijk, maar geeft je ook nieuwe inzichten om thuis verder te experimenteren met thee en spijs.

Thee in een wijnglas

Wil je thee echt in de spotlight zetten? Serveer het dan eens in een wijnglas. Kwaliteitsthee verdient namelijk net zoveel aandacht als wijn. In een wijnglas kun je niet alleen de geuren en smaken van de thee beter ervaren, het is de perfecte manier om thee een podium te geven tijdens een diner of borrel. En ja, het glas kan gewoon tegen de hitte - probeer het maar eens!

Meer blogs