Thee drinken met MEVROUW CHAHet eten gaat via je mond naar binnen en wordt klein gemaakt om het makkelijk op te laten nemen door ons slimme lichaam. In één woord noemen we dit ook wel spijsvertering. Gaat het niet zo goed met je spijsvertering en neemt je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen niet op, dan heeft dat directe gevolgen voor onze gezondheid.

We moeten dus goed voor onszelf en onze darmen zorgen. Dit doe je onder andere met..

1. Gember thee

Gember bevordert de spijsvertering, helpt bij een opgeblazen gevoel en werkt positief voor de stoelgang. Bovendien verbetert het de bloedcirculatie en zorgt het voor meer speekselaanmaak om voedsel beter te verteren. 5-0 voor team spijsvertering!

2. Citroengras thee

Citroengras heeft flavonoïden in zich die zorgen voor een antibacteriële werking. Daardoor is het goed voor je maag en je darmen.

3. Verveine thee

Verveine kun je ook wel kennen als ijzerhart of citroenverbena. Naast dat het veel rustgevende eigenschappen heeft, werkt het bevorderend voor de spijsvertering en is het windverdrijvend en krampstillend.

Kruidenthee helpt jouw spijsvertering

Biologische verveine kruidenthee van Mevrouw Cha

Het is niet alleen belangrijk welk kruid je gebruikt, maar ook hoe je de kruidenthee zet. Drink je namelijk thee voor de gezondheid, dan is het essentieel om de kruiden 10 tot 15 minuten te laten trekken om alle gezonde voedingsstoffen vrij te laten komen. Ook werkt een temperatuur van 90 tot 100 graden hier aan mee.

 

Je weet nu hoe het moet, dus gebruik deze informatie in je voordeel zodat je darmen er heel blij van worden! En bij ernstige problemen op het gebied van spijsvertering, adviseren we natuurlijk altijd om een arts te bezoeken.

 

Stel je vraag op Facebook Messenger