Thee voor je Spijsvertering | Theesommelier Linda vertelt

Het eten gaat via je mond naar binnen en wordt klein gemaakt om het makkelijk op te laten nemen door ons slimme lichaam. In één woord noemen we dit ook wel spijsvertering. Gaat het niet zo goed met je spijsvertering en neemt je lichaam alle belangrijke voedingsstoffen niet op, dan heeft dat directe gevolgen voor onze gezondheid.

We moeten dus goed voor onszelf en onze darmen zorgen. Thee kan je hierbij helpen, maar welke thee helpt het beste? Theesommelier Linda legt uit.

 

thee voor spijsvertering

1. Gember

Gember bevordert de spijsvertering, helpt bij een opgeblazen gevoel en werkt positief voor de stoelgang. Althans, daar staat het om bekend. Ook zou het de bloedcirculatie verbeteren en zorgen voor meer speekselaanmaak om voedsel beter te verteren. Dat is 5-0 voor team spijsvertering!

Gember | Kruidenthee van MEVROUW CHA

2. Citroengras

Citroengras heeft flavonoïden in zich. Flavonoïden zorgen voor een antibacteriële werking. Iets wat je maag en darmen soms goed kunnen gebruiken om bijvoorbeeld ontstekingen te voorkomen en ander verlichten. Bovendien is de frisse smaak van citroengras geliefd onder theedrinkers.

Citroengras | Kruidenthee van MEVROUW CHA

3. Verveine

Verveine kennen we ook als ijzerhart of citroenverbena. Het staat bekend om zijn rustgevende werking en het zou de spijsvertering bevorderen door gassen te verdrijven en krampen te stillen. Doordat het hele en geen versneden bladeren zijn, is de verveine van hoge kwaliteit met een zachte smaak.

Verveine | Kruidenthee van MEVROUW CHA

Kruidenthee helpt jouw spijsvertering

Het is niet alleen belangrijk welk kruid je gebruikt, maar ook hoe je de kruidenthee zet. Drink je namelijk thee voor de gezondheid, dan is het essentieel om de kruiden 10 tot 15 minuten te laten trekken om alle gezonde voedingsstoffen vrij te laten komen. Ook werkt een temperatuur van 90 tot 100 graden hier aan mee.

Je weet nu hoe het moet, dus gebruik deze informatie in je voordeel! En bij ernstige problemen op het gebied van spijsvertering, adviseren we natuurlijk altijd om een arts te bezoeken.

Stel je vraag op Facebook Messenger