Curcumine is de werkzame stof van kurkuma, een theelepel per dag met zwarte peper

Curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma

Aug 06, 2024Linda Appelman

Natuurlijke kracht ontmoet verfijnde smaak in onze pure kurkuma thee. Met een indrukwekkende 95% curcuminegehalte biedt deze thee niet alleen een rijke, aardse smaak, maar ook de potentiële gezondheidsvoordelen van het kurkuma-extract. Laten we dieper duiken in wat curcumine eigenlijk is en waarom het zo bijzonder is.

"NATURE'S WARMTH IN A SPICE"

Kurkuma thee met 95% curcumine van MEVROUW CHA

Wat is curcumine?

Curcumine is een natuurlijke chemische verbinding die wordt aangetroffen in kurkuma, een specerij afkomstig van de wortel van de Curcuma longa-plant. Het is verantwoordelijk voor de karakteristieke gele kleur van kurkuma en staat bekend om zijn potentiële gezondheidsvoordelen.Kurkuma thee met 95% curcumine van MEVROUW CHA

De gezondheidsvoordelen van curcumine

Hier zijn enkele redenen waarom het kurkuma-extract als gunstig wordt beschouwd:

Antioxidante kracht

Curcumine, de held van kurkuma, is een krachtige antioxidant. Dit betekent dat het schadelijke vrije radicalen in je lichaam kan neutraliseren. Door dit te doen, helpt de actieve stof bij het verminderen van oxidatieve stress en het voorkomen van schade aan je cellen en weefsels.

Curcumine, de ontstekingsremmende superster

De stof bezit ontstekingsremmende eigenschappen vergelijkbaar met sommige niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen. Dit maakt het waardevol bij aandoeningen die worden gekenmerkt door chronische ontsteking, zoals artritis.

Potentiële kankerpreventie

Onderzoek suggereert dat het actieve bestanddeel van kurkuma mogelijk kankerpreventieve eigenschappen heeft. Het kan de groei van kankercellen remmen en de geplande celdood (apoptose) in kankercellen bevorderen.

Curcumine als bescherming voor je hersenen

Het kurkuma-extract wordt bestudeerd vanwege de mogelijke rol bij de preventie van neurodegeneratieve aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en oxidatieve stress in de hersenen, wat gunstig kan zijn voor de hersengezondheid.

Vriend voor je spijsvertering

Het kan de spijsvertering bevorderen door de productie van gal te stimuleren. Hierdoor wordt de afbraak van voedsel en de opname van voedingsstoffen verbeterd.

Kurkuma thee met 95% curcumine van MEVROUW CHA

Curcumine en de rol van zwarte peper

Het is belangrijk op te merken dat het oranje goud van nature een lage biologische beschikbaarheid heeft, wat betekent dat je lichaam het niet gemakkelijk opneemt. Gelukkig is er een truc om dit te omzeilen: combineer kurkuma met zwarte peper. Zwarte peper bevat piperine, een stof die de opname van curcumine aanzienlijk kan verbeteren.

Kortom, curcumine kan een waardevolle bondgenoot zijn voor je gezondheid, en het genieten van een kopje kurkuma thee is een smakelijke manier om deze voordelen te omarmen.

Meer blogs