Sparkling tea copenhagen

Proost met Copenhagen Sparkling Tea: koude thee met bubbels

Sep 21, 2023Linda Appelman

Oké, luister, er is iets geweldigs opgedoken in de wereld van thee, en ik moet je erover vertellen. Stel je voor: thee, maar dan met een verfrissende twist die perfect is voor elk moment. Ik heb het over Copenhagen Sparkling Tea, en theesommelier Linda is er helemaal weg van.

"LEAVE A LITTLE SPARKLE WHEREVER YOU GO"

Sparkling Tea BLÅ

Het verhaal achter deze theesensatie

Dit verhaal begint met een getalenteerde sommelier genaamd Jacob Kocemba. Weet je, hij hield van thee, maar hij wilde iets nieuws proberen. Dus, hij ging de uitdaging aan en begon te experimenteren in zijn wijnkelder. Hij vertelt het zo: "Ik kwam terecht in een wervelwind van 1.000 jaar oude theetradities en een ongekende passie om een alcoholvrij meesterwerk te creëren." Nou, dat meesterwerk is er zeker gekomen! De allereerste Sparkling Tea werd geserveerd in het Michelin-restaurant Hermann (NIMB) in Kopenhagen, en sindsdien heeft het de harten van thee- en wijndrinkers in heel Europa veroverd.

Waarom Copenhagen Sparkling Tea zo geweldig is

Het begint allemaal met de thee zelf. Ze gebruiken alleen biologische theeën van topkwaliteit, variërend van delicate witte thee tot krachtige zwarte thee. Jacob zegt het zo: "We mengen tot wel 13 verschillende theeën om een smaakexplosie te creëren die vergelijkbaar is met de complexiteit van wijn." Ja, je leest het goed, thee kan net zo complex zijn als wijn.

Dus, wat krijg je als je deze thee-meesterwerken combineert met een vleugje geheimzinnigheid en een sprankelende twist? Copenhagen Sparkling Tea! De heerlijke smaken van thee met de verfrissende bubbels van champagne. Het is alsof je smaakpapillen een feestje vieren!

Sparkling Tea LYSERØD

Waarom Theesommelier Linda er dol op is

Linda is altijd op zoek naar hoogwaardige producten die haar klanten versteld doen staan als het gaat om de mogelijkheden van thee. En geloof me, Copenhagen Sparkling Tea doet precies dat. Het geheime proces achter deze thee is ronduit fascinerend. Voor een alcoholvrije variant zoals BLÅ wordt er bijvoorbeeld citroensap en druivensap gebruikt om een verfrissend alternatief te bieden.

Linda zegt verder: "Voor degenen die (tijdelijk) geen alcohol kunnen of willen drinken biedt Copenhagen Sparkling Tea een verfijnd alternatief dat moeilijk te vinden is."

Het assortiment bij Mevrouw Cha

Dan nu het goede nieuws! Linda heeft twee geweldige varianten geselecteerd om op te nemen in haar assortiment: BLÅ en LYSERØD.

  • BLÅ: Deze niet-alcoholische bubbel betovert je smaakpapillen met een harmonieuze dans van bloemige en kruidige tonen, verfrist met een vleugje citroen. Ideaal voor elk feestje, groot of klein.
  • LYSERØD: Een droge, delicate Sparkling Tea met de zachte textuur van een silver needle, in balans met complexe smaken van oolong en frisse hibiscus fruittonen, ideaal als aperitief of bij lichte gerechten zoals vis en oesters.

Zelf aan de slag: bruisende thee voor thuis

En weet je wat ook leuk is? Je kunt ook zelf een sprankelende thee maken. Het is super eenvoudig. Volg gewoon de cold brew methode met de losse thee van Mevrouw Cha (alle soorten zijn geschikt, alleen schenk er koolzuurhoudend water bij in plaats van gewoon water en voel je meteen chic. Of, vul theelimonade aan met bruisend water voor eenzelfde effect. Het zijn alle twee geweldige alternatieven voor diegenen die willen bruisen zonder de alcohol.

Meer blogs