Thee is veel meer dan alleen een warm drankje. Ik maak je graag wegwijs in de mogelijkheden van thee. Zo kun je er op een simpele en snelle manier ijsthee van maken. Met een paar stappen zet je de lekkerste creaties op tafel. Lees verder en maak binnenkort thuis jouw zelfgemaakte ijsthee! En vergeet zeker niet mijn introductiefilmpje te bekijken.
"EVERY NEW DAY BEGINS WITH POSSIBILITIES"
Zelf ijsthee maken, waarom?
Zelfgemaakte ijsthee is een fantastisch alternatief voor frisdrank én voor water. Het heeft dezelfde dorstlessende en verfrissende eigenschappen. Bovendien is het in tegenstelling tot water een smaakvolle drank met de pure smaken van de theebladeren. Ook is het in tegenstelling tot frisdrank gezond, omdat er geen sprake is van gekke toevoegingen. In de standaard ijstheepakken die je in de supermarkt ziet staan, zit ontzettend veel suiker (doorgaans 2 suikerklontjes per glas) en nauwelijks thee (doorgaans niet meer dan 0,11% thee extract). Ga je dus voor een vitale leefstijl, dan kies je voor zelfgemaakte ijsthee.
Wat heb je nodig voor zelfgemaakte ijsthee?
Dit is het boodschappenlijstje voor je ijsthee avontuur:
-
Stap 1 - Losse kwaliteitsthee
Hoe beter de thee, des te lekkerder de ijsthee. Dus kies voor losse kwaliteitsthee van Mevrouw CHa en creëer je eigen ijstheemoment. Alle thee van Mevrouw Cha kun je zowel koud als warm drinken.
-
Stap 2 - IJstheefles met ingebouwde filter
De ijstheeflessen van Mevrouw Cha zijn ideaal om te gebruiken voor jouw zelfgemaakte ijsthee. Je vult de fles met thee en (koud of warm) water en laat de geuren en smaken vrijkomen. Vervolgens houdt de handige ingebouwde filter de theeblaadjes tegen bij het uitschenken van de ijsthee. Scrol een stukje verder naar beneden en ontdek alle ijstheeflessen.
-
Stap 3 - Je mooiste theedoek
Kies je bij #4 voor warm water, dan heb je een theedoek nodig om de fles op een stevige en gastronomische wijze vast te houden en naar de koelkast te brengen.
-
Stap 4 - Koud of warm water
Als laatste heb je water nodig. Afhankelijk van je zetwijze, zorg je voor koud of warm water. Kies je voor warm water, houd dan het aanbevolen zetadvies aan. Ontdek hieronder meer over het stap voor stap ijsthee zetten.
Stap voor stap naar jouw perfecte ijsthee
Nu je weet wat je nodig hebt, gaan we samen aan de slag. Er zijn veel manieren om ijsthee te maken, kijk hier maar eens. Ik ga nu de twee meest gebruikte methodes met je doornemen. Voor zowel voor de warme als koude methode geldt dat je het 2 dagen kunt bewaren in de koelkast.
IJsthee met koud water
1. Vul de bodem van de ijstheefles met thee
2. Vul de ijstheefles met koud water
3. Plaats de dop op de fles
4. Zet de fles 6 tot 8 uur in de koelkast
IJsthee met warm water
1. Vul de bodem van de ijstheefles met thee
2. Vul de ijstheefles met warm (volgens zetadvies) water
3. Plaats de dop op de fles
4. Zet de fles 3 tot 4 uur in de koelkast
Variatietip
Je kunt variëren met de verschillende theesoorten van Mevrouw Cha. Bovendien kun je extra experimenteren door het toevoegen van fruit, kruiden of specerijen. Je mogelijkheden zijn eindeloos. Dan nog een laatste tip: vervang water door bruiswater. Dit geeft de ijsthee net een extra prikkeling. Serveer het in een champagne glas en het is een hit!
Geniet van je zelfgemaakte ijsthee
Heeft dit je de inspiratie gegeven om jouw koelkast te vullen met verrukkelijke ijsthee? We zijn benieuwd naar jouw creaties! Delen mag op Instagram en op Facebook (#zelfgemaakteijsthee @mevrouwcha).