Jasmijn parels losse thee in theekop

Thee recept: IJsthee van jasmijn parels

Jan 28, 2013Linda Appelman

Ingrediënten (per glas):


7 jasmijn parels van Mevrouw Cha

1schijfje limoen

15 cl appel- of perensap

IJsblokjes

Groene theeparels in een witte theekop van Mevrouw ChaBereiding:

1. Breng 40 cl water aan de kook. Laat het afkoelen tot 80 °C en giet het over de jasmijnparels. Laat de thee 3 minuten trekken. Of: laat de thee 8 tot 10 uur trekken in zacht mineraalwater in de koelkast.

2. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes. Giet er het appel- of perensap bij en vul aan met de thee. Werk af met een schijfje citroen, limoen of citroengras.

TIP: in de zomer ook lekker met perzik- of nectarinenectar.

LEKKER BIJ: oosterse gerechten, kerrie, kreeft en andere schaaldieren, nagerechten met fruit (vooral met ananas), vruchtensorbets en kokosijs.

Meer blogs