Ingrediënten (per glas):
7 jasmijn parels van Mevrouw Cha
1schijfje limoen
15 cl appel- of perensap
IJsblokjes
Bereiding:
1. Breng 40 cl water aan de kook. Laat het afkoelen tot 80 °C en giet het over de jasmijnparels. Laat de thee 3 minuten trekken. Of: laat de thee 8 tot 10 uur trekken in zacht mineraalwater in de koelkast.
1. Breng 40 cl water aan de kook. Laat het afkoelen tot 80 °C en giet het over de jasmijnparels. Laat de thee 3 minuten trekken. Of: laat de thee 8 tot 10 uur trekken in zacht mineraalwater in de koelkast.
2. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes. Giet er het appel- of perensap bij en vul aan met de thee. Werk af met een schijfje citroen, limoen of citroengras.
TIP: in de zomer ook lekker met perzik- of nectarinenectar.
LEKKER BIJ: oosterse gerechten, kerrie, kreeft en andere schaaldieren, nagerechten met fruit (vooral met ananas), vruchtensorbets en kokosijs.