Thee drinken voor het slapen gaan? Linda legt uit welke slaapthee

Thee voor het slapen gaan, een goed idee? Er is bijna niets zo belangrijk dan een goede nachtrust. Slaap je weinig, dan merk je dat aan zo ongeveer alles. Het heeft namelijk invloed op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Wanneer je niet goed kunt slapen, is het dus hoog tijd om hier iets aan te doen. Gelukkig kennen we bij MEVROUW CHA een aantal theesoorten die op natuurlijke wijze een goede nachtrust ondersteunen. Lees verder en leer ze kennen.

 

“SLEEP IS THE BEST MEDITATION”

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Thee en een gezonde leefstijl

Over het algemeen ondersteunt (kruiden)thee een vitale leefstijl. De theebladeren en kruiden bevatten goede voedingsstoffen met een positieve impact op mentaal en fysiek gebied. Iedere soort heeft zijn eigen unieke stofjes met verschillende uitwerkingen. Daarom is de ene thee bijvoorbeeld goed voor je spijsvertering en de andere thee voor je energie. En zo zijn er ook theesoorten die goed zijn voor de goede nachtrust.

 

Een warm drankje voor het slapen gaan

Heerlijk toch, in de avond een warm drankje om de dag mee af te sluiten? Koffie zou lekker zijn, alleen helaas bevat koffie veel cafeïne. Cafeïne werkt opwekkend en stimulerend. Niet echt slaap bevorderend dus. Thee bevat ook cafeïne (of theïne), maar in mindere mate. Hierdoor is de keuze voor thee beter dan de keuze voor koffie zo vlak voor het slapen gaan. Er zijn echter veel soorten thee, dus hoe weet je nu of de thee die jij kiest een rustgevende en kalmerende werking heeft?

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Het sleutelwoord is cafeïne

Wat is wel en wat is niet geschikt als slaapthee? Hier komt het verlossende antwoord. Theebladeren van de theeplant hebben cafeïne in zich. Dit betekent dat groene, zwarte, oolong, witte, gele en pu erh thee allemaal een kleine hoeveelheid cafeïne bevatten. (Wil je een trucje weten om de cafeïne in thee te verminderen? Klik hier!) Gelukkig is er een compleet cafeïnevrij alternatief van thee. De kruiden uit het assortiment van MEVROUW CHA komen namelijk niet van de theeplant en bevatten geen cafeïne. Hierdoor is kruidenthee je perfecte slaapmaatje.

 

Welke thee is slaapthee?

Bovendien zijn er onder de kruidensoorten bepaalde kruiden die al eeuwen bekend staan om hun rustgevende en kalmerende effect. Een unieke samenstelling van voedingsstoffen zorgt voor dat steuntje in de rug als het gaat om goed slapen. Toe aan een nachtje gezonde slaap? Dit is je slaapthee top 3:

 

 

Theesommelier’s tip

Sluit je dag af met een viering van je successen! Maak er écht even een moment van. Pak je wijnglas en schenk jouw favoriete kruidenthee in (een wijnglas kan heel goed tegen warmte). Een bijpassend hapje erbij en proost op je prestaties.

Welterusten!

Linda

 

thee voor spijsvertering
De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger