Hop thee gezond

We kennen hop natuurlijk allemaal van… bier! Mevrouw Cha schenkt echter geen bier. Nee, Mevrouw Cha schenkt thee. Gelukkig houdt Theesommelier Linda van vernieuwing en uitdaging. Daarom gebruikt ze gedroogde hopbellen voor thee. Hop thee heeft kruidige tonen met een licht zoetje. Je proeft de balans tussen een fijne hoppigheid met een klein bittertje en toch de zachtheid die je van Mevrouw Cha gewend bent. Naast deze fantastische smaken, doet het ook fantastische dingen voor je gezondheid. We vertellen je er hier alles over.

Waarom is hop thee goed voor jouw gezondheid?

Hop thee geplukt in handen

We willen je niet vermoeien met allerlei moeilijke termen. We willen je wel laten weten dat hop goed is voor jouw gezondheid door de vele werkzame stoffen. Hop bevat namelijk verschillende mineralen en vitamines (C, E en B6). Daarnaast heeft het een verscheidenheid aan bitterstoffen, polyfenolen, etherische oliën en flavonoïden. Maar waar is dat allemaal goed voor?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hop?

Leuk om te weten welke werkzame stoffen er in thee zitten, maar wat doet het met ons lijf en geest? Wat kunnen wij er mee? Best veel, lees maar mee.

1.      Helpt bij slapen

Hop staat, net als kamille, het meest bekend als effectief middel om beter te kunnen slapen. Bij slaapproblemen of zelfs slapeloosheid zou het volgens verschillende studies de kwaliteit van jouw nachtje rust verbeteren. Dus, welterusten allemaal!

2.      Helpt kalmeren

Vanuit vroeger gebruikt men hop voor ontspanning en kalmering. Bij stress of angsten helpt het je rustig worden. Heb je een drukke werkperiode? Hop. Ligt er een examen op de loer? Hop. Ook voor je spieren zou het spanning kunnen verminderen. Lavendel is er nog zo eentje.

3.      Helpt bij menopauze

De opvliegers en alles wat er bij komt kijken… Deze ongemakken worden verminderd door stofjes in hop die als oestrogeen werken. Hoe fijn? Dat het drinken van hop thee je kan helpen bij de menopauze.

4.      Helpt afvallen

Hop zou een positief effect hebben op je metabolisme. Hiermee helpt het jouw lichaamsgewicht te verlagen. Proost, op een meer gezonde body. Hier kun je trouwens ook onze puerh theemelange voor raadplegen.

5.      Helpt bij spijsverteringsproblemen

De bitter- en looistoffen doen veel goeds voor maag en darmen. Bij onder andere krampjes, winderigheid en diarree helpt het om hop thee te drinken. Of verveine thee.

6.      Helpt ook bij…

Hop wordt eveneens in verband gebracht met positieve gezondheidseffecten als het gaat om hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker en hersenaandoeningen.

 

We zijn natuurlijk geen artsen en zullen niet zeggen dat hop geneest. Bij gezondheidsproblemen adviseren we altijd een bezoek te brengen aan je huisarts. We geloven wel dat kruiden kunnen helpen bij bepaalde gezondheidsproblemen door de positieve werking van in dit geval hop. Dus drink er vooral een lekker theekopje van en zie wat het voor jou kan doen, naast je een fijn genietmoment bezorgen 😊. Hier vind je de hop thee van Mevrouw Cha: Losse hop thee.

Populaire theeën

Stel je vraag op Facebook Messenger