IJsthee bevat nauwelijks thee

Je bezoekt de meest dichtstbijzijnde supermarkt en start je zoektocht naar een verfrissend koud drankje. Je belandt bij de tientallen varianten aan ijsthee. Keuzestress! Gelukkig helpen de supermarkten van nu je met deze keuze door bijvoorbeeld het afbeelden van een aantal suikerklontjes om aan te geven in welke mate het product suiker bevat. Na drie keer kijken valt het besef dat er geen juiste keuze is vanwege een duizelingwekkende hoeveelheid aan suikerklontjes in elk pak en elke fles. Bovendien, zodra je dan nog de moeite neemt het etiket te lezen en je te verdiepen in de voedingswaarden, kom je erachter dat veel ijsthee nauwelijks thee bevat. Nog een keer? Dat veel ijsthee nauwelijks thee bevat. DAT VEEL IJSTHEE NAUWELIJKS THEE BEVAT! Toch vreemd dat je dan nagenoeg alleen maar uitingen ziet als “Groene thee-extract (0,14%)”, “0,1% thee-extract”, “thee-extracten (0,12%)” of “rooibosextract (0,11%)”. Ennnn.. je loopt de supermarkt weer uit.

Zou dit verhaal nu ten einde zijn, is het voor de theeliefhebber een behoorlijk deprimerend verhaal.

Echter, droog je tranen en spaar je verdriet. Natuurlijk leveren wij hét alternatief voor een heerlijk verkoelende ijsthee! Nu niet afhaken omdat het moeilijk of tijdrovend zou zijn, want dat is het helemaal niet. Dus loop vooral met opgeheven hoofd weer van de supermarkt naar huis en luister.

 

Huisgemaakte koude thee

Hario ijsthee fles met groene koude theeJe laat simpelweg thee trekken in koud water, ofwel je fabriceert eigenhandig een “cold brew tea”. In dit geval zorgt temperatuur niet zozeer voor de smaak, maar is tijd nodig om de mooie smaken uit de theeblaadjes te onttrekken. Behalve dat het enige tijd en dus planning vergt, is het zelfs voor degenen die zeggen “nog geen ei te kunnen bakken” een simpel recept. Neem een liter fles mineraalwater, voeg 6 tot 8 gram thee toe en laat het geheel minimaal 4 uur trekken. Of; maak het voordat je schaapjes gaat tellen en word wakker met een verkoelend glas koud gebrouwen thee. Wanneer je de smaak fijn vindt, schenk je de koude thee over en zeef je de bladeren er uit. Ben je nu een echte ijsthee-fan? Gebruik dan de cold brew ijstheefles van Hario die je kunt bestellen in de Theeboutique van Mevrouw Cha. Dan is het écht nul moeite voor dit lekkers.

 

Varieer en probeer

Shincha cold brew, koude groene thee in een theeglasEn zoals in de supermarkt, is er niet één smaak waar je uit hoeft te putten. Er zijn alleen al een oneindig aantal aan theesoorten die je allemaal koud kunt gaan testen. Plus, je kunt het verschil maken door mineraalwater te vervangen door bruiswater. Of door er zelfs een klein beetje sap aan toe te voegen. Bovendien is de cold brew methode niet alleen in zijn soort. “Ice brew”, is ook een uitleg waard, maar die houden we even voor ons tot hartje zomer!

Stel je vraag via mail