Maak kennis met unieke theesoorten en proef de combinaties met eten.

Theeproeverij met een Theesommelier

Wat krijg je?

Je proeft en maakt kennis met thee, en leert hoe je het beste thee kunt zetten, onder begeleiding van Theesommelier Linda. Aansluitend word je verrast met een huisgemaakte lunch, perfect gepaard met bijpassende kwaliteitsthee die je tijdens de proeverij hebt leren kennen. Zo zie je direct hoe veelzijdig thee kan zijn. Je proeft in totaal acht huisgemaakte hapjes en zes verschillende soorten thee uit het thee assortiment van MEVROUW CHA.

 

Theeproeverij bij MEVROUW CHA

Thee en spijs combinaties

Je kunt het ook wel vergelijken met een wijnarrangement in een restaurant, alleen nu heb je de alcoholvrije variant te pakken. En ook nog eens suikervrij, want vaak zitten alcoholvrije drankjes bomvol suiker. Daarnaast is thee in combinatie met zoete hapjes je vast bekend. Wij laten je daarom ook de beleving met hartige hapjes ervaren. En uiteraard de mogelijkheden met MEVROUW CHA thee, denk hierbij aan het bakken of koken met thee. Je zult merken dat je door het proeven van de thee en spijscombinaties je écht kan genieten van alle verschillende smaken.

Theeproeverij bij MEVROUW CHA

Theesommelier Linda neemt je mee op theereis

Weet jij hoeveel thee producerende landen er zijn? Hoeveel smaken er (nog) te ontdekken zijn? Hoe je het beste jouw favoriete smaak in je theekopje krijgt? Bij de theeproeverij gaat het om de thee van MEVROUW CHA, speciaal geselecteerd door Theesommelier Linda. Linda neemt je mee op theereis en vertelt je alles wat je wilt weten over thee en hoe je thee het beste kunt zetten. Zodat jij na deze theeproeverij zelf en met gemak kan genieten van losse kwalitatieve thee. Wil je meer weten over Linda’s MEVROUW CHA? Lees hier verder.

Kortom, de thee expert laat je alle mogelijkheden met thee ervaren, zodat jij het vervolgens allemaal thuis kan proberen!

Theesommelier Linda van MEVROUW CHA
Theeproeverij met lunch van MEVROUW CHA

Praktisch

Theesommelier Linda verzorgt zaterdagen en zondagen kleinschalige, luxe theeproeverijen met aansluitende lunch in haar sfeervolle Theehuis, dat zich bevindt op Noordervaart 30 (1841 HA) in Stompetoren. Je laat je twee uur lang onderdompelen in de wereld van thee door lekker te proeven van een theeproeverij met uitgebreide lunch voor €49,95 per persoon. Hierbij houdt Linda met alle plezier rekening met (di)eetwensen. Noteer deze bij bestelnotities en de theeproeverij met lunch wordt er op aangepast. Je kunt hier reserveren.

Prive proeverij

Een privé proeverij met een besloten groep vanaf 6 personen is zeker mogelijk. We plannen dit graag in op een beschikbare dag, bij voorkeur starten om 11:00 uur of om 15:00 uur. Stuur hiervoor je aanvraag naar [email protected] of bel even naar 072 202 9218.

Annuleren

Bestel je de theeproeverij, dan betaal je direct bij reservering in de webshop. Het kan natuurlijk gebeuren dat je helaas moet annuleren. Wanneer je minstens 30 dagen voor de reservering annuleert, kunnen wij de reservering weer open zetten voor andere theeliefhebbers en zullen hier geen kosten aan verbonden zijn. Graag zoeken we dan samen met jou een geschikte nieuwe datum.

  • Annuleer je binnen 30 tot 14 dagen voor de theeproeverij, dan wordt er 50% van het workshop bedrag retour gestort.
  • Annuleer je binnen 14 tot 7 dagen voor de theeproeverij, dan wordt er 25% van het workshop bedrag retour gestort.
  • Annuleer je binnen 7 dagen dan is een annulering niet meer mogelijk.*

*Aangezien we bij MEVROUW CHA alleen in de weekenden of op afspraak proeverijen verzorgen, zijn alle voorbereidingen (o.a. personeel en inkopen) dan al getroffen voor de plekken die we speciaal voor jou en andere theeliefhebbers vrijhouden. Wil je alsnog thee komen proeven, dien je in dat geval een nieuwe reservering te maken.

Corona informatie

Bij MEVROUW CHA maken we er graag iets moois van, wat de situatie dan ook is. We denken in mogelijkheden. Daarom ben je, wanneer je een reservering voor de theeproeverij hebt gemaakt én gezond bent, welkom bij de Theeboerderij. De Theekamer heeft een extra grote proefruimte met ruime plek voor een kleine groep van 12 personen. Voor de mooie dagen kun je zelfs een plekje in de Theetuin opzoeken om in de buitenlucht van je theebeleving te genieten.

 

Blijkt nu toch dat de proeverij volgens overheidsmaatregelen helaas niet door kan gaan. Dan lossen we het samen op. In plaats van thee proeven bij de Theeboerderij in Stompetoren…

  • …mag je voor het gehele bestelbedrag (h)eerlijke losse thee uitzoeken in de online thee shop van MEVROUW CHA. Vervolgens zetten we de thee samen tijdens een afgesproken online Zoom sessie van 30 minuten. In dit halve uur leer je de belangrijkste tips en tricks van een Theesommelier, zodat je alsnog de juiste thee inspiratie voor thuis meekrijgt.
  • …kies je voor een 2×3 maanden thee abonnement. In dat geval ontvang je iedere eerste vrijdag van de maand een verse en losse kwaliteitsthee van 25 gram in je brievenbus. Zo ontdek je in een half jaar 6 nieuwe theesmaken. En wie weet, zit je nieuwe favoriet er wel tussen.
  • …verplaatsen we, als je even geduld hebt, je theeproeverij reservering naar een later moment.

Mooie theebeleving met veel liefde voor thee

Met veel enthousiasme weet Linda de kennis van thee goed over te brengen. De theeproeverij is een echte theebeleving. Ze neemt je mee op reis met haar thee naar China, Italië, Afrika en geen idee waar nog meer.
Ze weet zelfs in de gerechten thee te stoppen! Het was heerlijk.

Nicolien Korst

Babyshower theeproeverij

Het was een hele gezellige en leerzame theeproeverij met bijzonder heerlijke verse hapjes en lunch die de verschillende theesoorten completeerden en andersom! Dankjewel Linda!

Sophie van Heijningen

Een geweldige ervaring

De theeproeverij was echt een geweldige ervaring. De thee is heerlijk en de combinatie met de hapjes echt geweldig. Vooral de broccoli soep, mmmmmm. Geniet nu elke dag van de verschillende thee-tjes die ik meegenomen heb. Ik was al aardig bezig in de goede richting, maar alle adviezen hebben me zeker geholpen een nog perfectere kop/ pot te zetten. Zeker voor herhaling vatbaar; in een ander seizoen met andere hapjes!

Karin

Theeproeverij bij MEVROUW CHA

“Inmiddels een vaste klant van Mevrouw Cha, want ja – als je deze thee gewend bent, wil je gewoon niet anders meer.” – Jolyn

Stel je vraag op Facebook Messenger