IJsthee zetten doe je zo

​Drink jij jouw thee wel eens koud? Probeer het nu met ijsthee gemaakt van de verschillende theesoorten van Mevrouw Cha. Dit is vele malen verfrissender, lekkerder en bovendien gezonder dan de ijsthee die we kennen uit de supermarkt. Deze bevatten namelijk weinig échte theesmaak en vooral veel suiker. Dus tijd voor verandering! We gaan vier zetmethodes met je delen, zodat je stap voor stap zelf ijsthee kunt maken. Hierna wil je niet meer anders.

 

Hoe maak je zelf ijsthee?

Volg je Mevrouw Cha al een tijdje via de nieuwsbrief? Dan weet je waarschijnlijk precies hoe je een cold brew thee kunt zetten. In 2019 heeft Theesommelier Linda er namelijk veel over uitgelegd. Interessant? Lees alles na in ons eerder uitgebrachte e-book over zelf ijsthee maken. Behalve de cold brew thee techniek, zijn er meer manieren om zelf ijsthee te maken…

  1. Chilled brew methode
  2. Shock brew methode
  3. Ice brew methode
  4. Sparkling cold brew methode

So, let’s brew!

 

Wat is de chilled brew methode?

We beginnen rustig aan. Voor een chilled brew thee hoef je namelijk niet veel meer te doen dan anders. Zet je thee zoals normaal, maar gebruik iets meer theeblad (ongeveer 15-25% meer). Je mag nu even chillen, want het is tijd om de thee af te laten koelen. Eenmaal afgekoeld schenk je het in een glas en vul je het aan met lekker veel ijsklontjes. En klaar ben je! Wist je dat deze methode ideaal past bij Mevrouw Cha’s gyokuro?

 

Wat is shock brew thee?

Een shock brew noem je ook wel een flash brew. Zet jouw thee zoals je het altijd doet, maar gebruik de helft van het water. (Hier komt de truc, dus let goed op!) De andere helft water vervang je door ijsblokjes. Vind je het moeilijk om de hoeveelheid ijsblokjes in te schatten? 100 gram ijsblokjes staat gelijk aan 100 milliliter water, dus gebruik deze handige tip en een weegschaal en je komt er wel. Doe je ijsblokjes in een leuke ijstheekan en schenk de thee er overheen. Simpel en super snel een koele ijsthee! Kleine tip: shock brew werkt fantastisch met onze jin xuan oolong!

 

Hoe werkt de ice brew methode?

Bij ijsthee hoort toch echt ijs, vind je niet? En zo geschiedde. Zoek een klein theepotje en bedek de bodem ervan met theeblaadjes. Daarna vul je deze op met ijsblokjes of crushed ijs en laat je het bij kamertemperatuur smelten. Zodra de natuur zijn werk heeft gedaan, houd je een heerlijke ijsthee over. Door de manier van bereiden proef je de intense en pure smaken van ieder theeblad. Absoluut het proberen waard met bvumbwe.

 

Zet thee op de sparkling cold brew methode

Deze methode lijkt eigenlijk precies op de cold brew methode uit ons eerdere e-book over zelf ijsthee maken. Echter, zoals het woord ‘sparkling’ al zegt, gebruiken we ditmaal koolzuurhoudend water. Dit zorgt voor een heerlijk bubbeltje, waardoor het lijkt op champagne of prosecco. Het staat ook ontzettend chique in een champagneglas. Lekker alcoholvrij bubbelen. Helemaal als je het zet met hop en een beetje vlierbessenbloesemsiroop. JAM! Pas wel op. Wacht even met het sluiten van de fles met dop. Het bruisende water heeft eerst de ruimte nodig om uit de fles te gaan.

 

Het complete ijstheepakket van Mevrouw Cha

Alle vier de zetmethodes klinken fantastisch! Welke van de vier ga jij proberen? Kun je niet kiezen? Ga voor het ijstheepakket van Mevrouw Cha. Met de drie favoriete ijsthee soorten van Linda houd je het hoofd zeker koel!

Voor de échte theeliefhebber…

 

Begint het na het lezen van deze blog ook bij jou te kriebelen om nog meer de theewereld in te duiken? Schrijf je hier in voor updates en ontvang direct een super gaaf e-book van Mevrouw Cha cadeau.

Stel je vraag op Facebook Messenger