Zelf limonade maken met thee, samen met Theesommelier Linda

Wist je dat je eenvoudig heerlijke zelfgemaakte limonade maakt met thee als belangrijkste ingrediënt? Theesommelier Linda neemt je stap voor stap mee en vertelt je hoe je dit doet. Ook deelt ze 4 extra tips voor het beste resultaat!

 

“Life is sweet.”

 

Thee recepten van MEVROUW CHA

 

Het recept van thee limonade

Neem bijvoorbeeld de lavendel thee van MEVROUW CHA, een populaire keuze voor het maken van thee limonade. Je maakt de thee limonade op basis van thee siroop.

Om thee siroop te maken, zet je 1 liter lavendel thee volgens het zetadvies van Theesommelier Linda (staat op de theekaart die je bij je thee krijgt). Dit laat je vervolgens een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast staan, zodat het echt vol van smaak wordt. Of nog beter: gebruik je restje lavendel thee van de vorige dag voor je limonade. Dit is lekker sterk en het blijft zonde om thee weg te gooien als er iets overblijft na gebruik. De volgende dag breng je deze thee aan de kook en op het moment van koken doe je er suiker bij. Hierbij gebruik je een verhouding van 1 op 1. Dus op 1 liter, gebruik je 1 kilogram suiker. Wanneer de suiker is opgelost, koel je de siroop terug.

Eenmaal afgekoeld is de limonade 3 maanden houdbaar en serveer je het binnen die tijd met kraanwater of mineraalwater. Dit doe je zoals je dat normaal gesproken met limonade of ranja doet. Een klein scheutje naar eigen smaak in een mooi glas aanvullen met water.

 

4x Theesommelier tips voor thee limonade

1. Gebruik kristalsuiker

Waarom kristalsuiker? Deze suikersoort zorgt ervoor dat de siroop en dus ook de limonade helder blijft. Natuurlijk kan het ook met andere suikersoorten, dus blijf hier zelf vooral in experimenteren!

2. Maak er champagne van

Gebruik je in plaats van kraanwater of mineraalwater een keer bruisend mineraalwater bij je siroop, dan zorgen de bubbels voor een feestelijk geheel. Je krijgt als het ware een alcoholvrije thee champagne limonade. Leuk om (in een champagneglas) als welkomstdrankje te serveren op een feest.

3. Versier met ingrediënten

Maak je thee limonade, dan is het bij uitserveren extra mooi om je drankje te versieren. Gebruik een mooi glas en voeg natuurlijke ingrediënten toe, op de rand van of zelfs in het mooie glas. Dit kan een stukje fruit, een eetbare bloem, een theeblaadje of een kruidsoort zijn. Je bepaalt zelf de sfeer.

4. Geschikt voor alle MEVROUW CHA theesoorten

Het voorbeeld is gemaakt met lavendel thee. Gelukkig kun je deze zetmethode toepassen op alle theesoorten uit onze online thee shop. Elke theesoort heeft een ander smaakpalet en levert een nieuwe smaak siroop en dus limonade op. Dit alles geeft eindeloos veel variatie. Naast lavendel thee, is een andere persoonlijke favoriet van Theesommelier Linda bijvoorbeeld Bali Chai

 

 

Meer van zulke thee weetjes?

Welke thee ga jij gebruiken voor jouw zelfgemaakte thee limonade? We zijn benieuwd! Laat het ons vooral weten via Facebook of Instagram. Mocht je bovendien nog dieper in de wereld van thee willen duiken. Theesommelier Linda deelt haar kennis graag met jou via:

 

Stel je vraag op Facebook Messenger