Nieuwe thee gewoontes leren | Tips van Theesommelier Linda

Mevrouw Cha op theereis in BaliDe automatische piloot, iedereen heeft hem gelukkig (net als Theesommelier Linda van MEVROUW CHA). Alleen is dit ook de reden dat we soms niet stil staan bij wat we doen. Iets is een gewoonte geworden, dat je ‘gewoon’ doet zonder er bij na te denken. Soms is dat fijn en gemakkelijk en soms mag je er best bewust van zijn. Zo ook met thee ????.

 

Gebruik jij theezakjes of losse thee?

De gewoonte om theezakjes te gebruiken voor jouw warme kop thee is bijvoorbeeld een lange tijd blijven plakken. En nog steeds zie je deze zakjes ellendig veel voorbij komen bij mensen thuis of in de horeca. Hierbij hebben we over het algemeen het idee dat thee goedkoop is en in heet water hoort. Uiteraard heb je helemaal gelijk. Alleen wanneer je open staat voor nieuwe ervaringen kan het ook anders en leer je zomaar de heerlijke wereld van verse, losse thee kennen met al zijn geuren en smaken.

 

Proef losse thee met hele theebladeren

Doordat je open staat voor nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van thee, ga je op zoek naar nieuwe dingen. Zo kun je je wel of niet inschrijven voor onze nieuwsbrief. Het hoeft niet. Het is jouw keuze en jouw ontdekkingstocht. En dat avontuur begint misschien wel bij een simpele nieuwsbrief die je bijvoorbeeld leert wat thee is, hoe je het kunt combineren met eten, hoe je er ijsthee van kunt maken en veel meer. Met alle tips en adviezen wordt je geïnspireerd om zelf de veelzijdigheid van thee te ervaren.

 

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

 

Een nieuwe gewoonte aanleren

We hebben het over open staan voor mogelijkheden om zo gewoonten te kunnen veranderen. Maar hoe doe je dat dan precies, een gewoonte creëren? Wist je dat je nieuwe gewoonten aan kan leren in 21 dagen. En wat zijn 21 dagen op een mensenleven? Niks! Hiervoor beginnen we direct. Niet morgen, niet na het weekend en niet na je verjaardag. Nee, nu. In het kader van doen in plaats van denken, kun je beter gelijk goed starten met het creëren van goede gewoonten en het achterlaten van de minder mooie gewoonten. Bedenk nu meteen jouw starter en begin klein. Je komt er vanzelf wel achter wat voor een verrassingen deze nieuwe way of life voor je in petto heeft.

 

Het leven is een feest, en vandaag nog het meest.

 

“Had ik maar…”

Skip deze woorden uit je woordenboek, zonde is het! Daarbij komt kijken dat je in je jonge jaren energie hebt en geen geld, aan het begin van je carrière is dit mooi in balans en aan het einde heb je wel geld alleen is je energielevel afgenomen. Pluk daarom de dag, geniet en laat je vooral verrassen. Dus gooi je haren los en probeer het gewoon eens 21 dagen lang. Theesommelier Linda heeft hiervoor veel inspiratie gehaald uit The Power of Habit van Charles Duhigg of Happy Life 365 van Kelly Weekers.

 

Begin met een gezond kopje thee

Door een verandering van een gewoonte, heb je bijvoorbeeld gemakkelijk toegang tot lekkere thee. Thee is een fantastisch lekker product om mee te beginnen. Gun jezelf een lekker en gezond kopje thee dat je nieuwe smaken doet ontdekken. Schenk het gedurende dag meerdere keren op, zodat je het volste uit de thee kunt halen. Kies hierbij bijvoorbeeld voor het thee abonnement waar je Theesommelier Linda een selectie voor je laat maken en het enige dat jij hoeft te doen is: “sit back, relax and enjoy your cup of tea”!

Thee abonnement bekijken

 

Stel je vraag op Facebook Messenger