De mogelijkheden van Thee | Door Theesommelier Linda

Thee drinken van Mevrouw Cha

 

Bij Mevrouw Cha gebruiken we thee vooral om van te drinken. Lekker genieten van al die unieke theesmaken die Theesommelier Linda tijdens haar theereizen heeft ontdekt. Toch zijn er ook andere dingen die je met thee kunt doen!

 

1.      Wallen laten verdwijnen met thee

Heb jij ook wel eens last van die donkere kringen rond je ogen? De donkere wallen zorgen ervoor dat je er moe en oud uit ziet. Om er van af te komen, kun je kamille thee gebruiken. Je gebruikt onze theefilters en zet daarmee twee kopjes thee volgens Mevrouw Cha’s zetadvies. Verwijder de theefilters met kamille en leg deze (zodra ze voldoende zijn afgekoeld!) op je ogen. Vergeet intussen niet de kamille thee lekker op te drinken ????.

 

2.      Je gezicht reinigen met thee

Het is één van de natuurlijkste manieren om een zuivere huid te krijgen, een stoombehandeling met groene thee. Het reinigt door de viezigheid uit je poriën te laten zweten en het verfrist door je gezicht een enorme boost te geven. Kook wat water en giet het samen met de hoeveelheid thee voor één kopje in een kom. Pak je handdoek en stoom je gezicht ongeveer vijf minuten. Wat ook kan, is afgekoelde groene thee in je handen gieten en over je gezicht spetteren. Een fijne verfrisser!

 

3.      Thee is goed voor je haar

Zet je brandnetel thee volgens Mevrouw Cha zetadvies en neem de afgekoelde versie met je mee de douche in. Gebruik de kruidenthee als shampoo. Brandnetel bevat veel eiwitten en is rijk aan vitaminen en mineralen. Het verzacht het haar, verbetert de kleur en textuur en stimuleert de haargroei. Ook helpt het bij roos en een droge of geïrriteerde hoofdhuid. Brandnetel blijkt dus de Andrélon onder de theesoorten ????.

 

4.      Thee als zonnebrand

Te lang in de zon geweest? Thee kan de huid gelukkig laten koelen en de zwelling verminderen. Gebruik dezelfde methode als bij de kamille thee voor donkere kringen, maar dan met thee afkomstig van de theeplant. Dit zijn alle theesoorten van Mevrouw Cha, op de kruidenthee na. Natuurlijk helpt thee enkel bij zeer lichte verbrandingen. Bij ernstige brandwonden is het altijd belangrijk om medische hulp op te zoeken.

 

5.      Pijn verzachten met thee

Het trucje om thee te gebruiken bij verbrand zijn, werkt ook bij andere pijnlijke problemen. Wanneer je bent gebeten door een insect of je hebt je gestoten en een blauwe plek, dan kun je thee gebruiken voor verlichting en verzachting. Of zelfs tegen de jeuk als het gaat om een mug als trouble maker.

 

6.      Thee voor je stinkvoeten

Je trekt je schoenen uit en bah! De geuren zijn niet de meest prettige geuren ooit. No worries. Een voetenbadje in de thee helpt je uit de brand. Zet een theepot volgens de zetwijze van Mevrouw Cha, maar dan op 100 graden. Voeg wat koud water toe, totdat het badje een aangename temperatuur heeft voor je voeten. En baden maar! Zwarte thee werkt het beste voor lekker ruikende voetjes.

 

7.      Thee als luchtverfrisser

Over geuren gesproken… Wat is het toch heerlijk ontspannend als je huis zich vult met verrukkelijke geuren. Wat moet je hiervoor doen? Neem je favoriete thee uit het Mevrouw Cha assortiment en zet het zoals je normaal gesproken doet. Na gebruik laat je het indrogen op een mooi schaaltje of kommetje. Voeg er een paar druppels etherische olie aan toe en je thee dient als luchtverfrisser.

 

De veelzijdigheid van thee

Zo zie je dat je thee op vele andere manieren kunt gebruiken, dan er van te drinken. Er zijn zelfs mensen die schilderen met thee, dus het kan niet gek genoeg. Heb jij nog een mooie toevoeging? Laat het ons vooral weten, we zijn erg benieuwd!

 

Stel je vraag op Facebook Messenger