Theeproeverij bij Mevrouw ChaMevrouw Cha’s theeproeverij is inmiddels een fenomeen. Tijd dus om iets meer uit de doeken te doen over deze proeverij waar je thee proeft, over thee leert en met thee combineert onder begeleiding van een theesommelier. Daar gaan we…  

 

WAT IS ER ZO ANDERS?

Het is niet jouw standaard high tea, waarbij het meer gaat om de hapjes dan wat er in de theepot zit. Nee, bij Mevrouw Cha’s theeproeverij staat de thee centraal. En wat voor een thee… Potjandorie! De thee van Mevrouw Cha is op reis bij de verschillende theeboeren ontdekt en speciaal ingekocht voor jullie om ook te kunnen proeven. De verhalen over de achtergronden, de eigenschappen en de zettechnieken worden samen met de thee geserveerd.

 

PROEVEN MET EEN THEESOMMELIER

Bovendien proef je samen met theesommelier Linda. Een theesommelier is een theespecialist, iemand die dus veel van thee weet. Van de geschiedenis van thee, de groei van thee, de verwerking van thee, het bewaren van thee, het zetten van thee. Kortom, alles wat met thee te maken heeft. Met deze kennis kan ze het beste kopje thee voor je zetten en er ook nog eens iets leuks en interessants bij vertellen. Op deze manier weet je precies hoe je thuis jouw eigen beste theekopje kunt zetten. Handig!

 

THEE EN SPIJS IS NICE

Meest bijzonder is ook dat je de thee gaat proeven samen met lekkere hapjes. Thee en spijs. Ook wel foodpairing genoemd. Deze smaakuitstapjes, soms heel verrassend, plaatsen de thee en het lekkers in nieuw daglicht. Opnieuw krijg je inspiratie om thuis te gaan shinen met jouw ingrediënten en je favoriete thee. Er is ook de mogelijkheid om lunch bij te boeken, dan ben je helemaal in je nopjes. Lunchgerechten samen met de bijzondere thee van Mevrouw Cha. Een klein voorbeeldje! Oef, wegsmelten!

 

HANDIG OM TE WETEN

Dan is er nog een super praktisch dingetje om te weten over deze proeverij met lunch! Want hoe zit het met een aansluitende lunch van een uur? Als je proeverij om 11:00 uur begint, dan volgt de heerlijke lunch net na het einde om 12:30 uur. Begint je proeverij om 15:00 uur, zorg dan dat je 14:00 uur bij Mevrouw Cha bent. Dan staat de lunch al op je te wachten.

 

JA, IK WIL THEE PROEVEN

Van thee en het achterliggende verhaal genieten om het daarna thuis zelf te kunnen doen. Fijne deal! Het kan zowel in de theekamer van Mevrouw Cha als op locatie. Nu al zin in! Jij ook? JÁÁÁ, ik wil.

Stel je vraag via mail