Wat is circulair koken? | Theesommelier Linda vertelt
Bij MEVROUW CHA houden we van thee. We houden ook van thee gecombineerd met lekker eten. We geloven er in dat het genieten van thee en food samen gaat met zo lief mogelijk zijn voor onze planeet en haar natuur. Precies daarom is Theesommelier Linda fan van circulair koken. Deze manier van koken zorgt ervoor dat we onder andere het milieu en klimaat zo min mogelijk belasten. Hoe doen we dat?

 

Thee arrangement bij Restaurant Strandlodge

 

Tip #1: Kook met producten uit eigen tuin of uit de buurt

We zijn verwend! Als we willen, kunnen we het hele jaar door aardbeien eten. Dit is echter tegennatuurlijk. Kies daarentegen voor producten die in het seizoen zijn. Je bent minder geld kwijt, het smaakt lekkerder en je bent beter bezig voor jouw wereld. Zo verbouwt MEVROUW CHA bijvoorbeeld verveine in haar eigen tuin en maakt daar thee van. Zo makkelijk kan het zijn!

Verveine bestellen

 

Tip #2: Gebruik alles van het product

Vroeger was het normaal om alles van een dier te gebruiken en niets weg te gooien. Vandaag de dag zijn we kieskeuriger geworden, terwijl… zonde! Gebruik alles van het product. Bovendien, wat voor dieren geldt, zou ook voor groenten moeten tellen. Als dochter van een broccoli boer, weet Linda als geen ander dat de steel van een broccoli ook heel veel mogelijkheden kent. Er zijn zelfs restaurants die iets lekkers van de broccoli bladeren maken en een groter restproduct dan dat is er niet in de ogen van een broccoli boer. Laat je eigen creativiteit hiermee aan de wandel gaan of doe nog meer inspiratie op bij een theeproeverij met lunch.

Theeproeverij reserveren

 

Tip #3: Teveel eten gemaakt? Vries het in!

Heb je haast? Het gebeurt vaak genoeg dat je in de drukte van de dag geen tijd hebt om uitgebreid te koken. In dat geval is het super makkelijk en handig om een vries voorraad te hebben. Op deze manier gooi je niets weg en help je jezelf met een lekkere maaltijd als je eens geen tijd of zin hebt om te koken. Extra tip: noteer inhoud en datum van bereiding op de verpakking, want zelfs in de vriezer kan de kwaliteit van je heerlijke gerecht achteruit gaan.

Dit zijn 3 nuttige tips. Maar zo zijn er veel meer manieren om circulair te koken, dus voel je vrij om zelf aan te vullen via de reacties hieronder!

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger