Waarom is thee goed voor je? | Theesommelier Linda vertelt

Bewust eten en drinken past bij een van mijn kernwaardes; vitaliteit. Dit staat daarom ook hoog op de prioriteitenlijst. Thee ondersteunt een vitale manier van leven en sluit naar mijn idee perfect hierop aan. Waarom? Dat lees je hier en klik hier voor een korte video, want ik neem je graag mee in mijn nieuwe inzichten.

 

“It’s not a job, it’s a lifestyle.”

 

Waarom is thee gezond?

Glazen theepot van MEVROUW CHAThee bestaat voor 99% uit water. Je kunt thee onder andere zetten met kraanwater en mineraalwater. Iedere watersoort zorgt voor de nodige reiniging en hydratatie. De overige 1% van thee bestaat uit theebladeren, afkomstig van de theeplant. Theebladeren zijn een product vanuit de natuur en bevatten verschillende voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten (klik hier en lees meer over antioxidanten in thee). Deze goede werkstoffen komen tot uiting na een zettijd van minimaal 10 tot 15 minuten, zo heb ik ooit geleerd van Theemeester en Herboriste Ann Vansteenkiste.

 

De invloed van kwaliteit

Losse thee is een natuurproduct. Je kunt je voorstellen dat de manier van oogsten en verwerken van grote invloed is op het eindresultaat, ook als het gaat om het behouden van voedingsstoffen. Daarom is het goed om te weten waar thee vandaan komt en wie de theeboer is die verantwoordelijk is voor de theeproductie. Alleen dan ben je verzekerd van betrouwbare kwaliteit. Als thee expert zorg ik hier persoonlijk voor, zodat jij met een gerust hart kunt genieten van je theemoment met MEVROUW CHA thee uit de online thee shop.

 

 

Thee is vrij van…

In de online thee shop van MEVROUW CHA vind je losse thee zonder toevoegingen. Dit betekent dat thee vrij is van suikers, calorieën en alcohol. Dat maakt een warm kopje thee of koud glas ijsthee ideaal als alternatief voor bijvoorbeeld frisdrank of wijn. Het biedt veel mogelijkheden als echte drank om de hele dag door van te genieten.

 

 

3x thee voor een vitale leefstijl

In het thee assortiment van MEVROUW CHA vind je een variëteit aan theesoorten die een gezonde leefstijl ondersteunen. Welke drie het meest bekend staan om hun goede eigenschappen?

 

Sanpin cha van Mevrouw Cha, pure groene thee met jasmijnbloesem

Sanpin cha

Matcha | Groene thee van Mevrouw Cha

Matcha 

Buchu kruidenthee van Mevrouw Cha

Buchu

Cheers! 

 

Stel je vraag op Facebook Messenger