Op zoek naar een theepot? Dan kan het lastig zijn om te kiezen uit de miljoenen opties die online gepresenteerd worden. Theesommelier Linda van Mevrouw Cha wil het je een stukje makkelijker maken door met één ultieme oplossing te komen, zodat het kopen van jouw nieuwe theepot een fluitje van een cent wordt.

 

Musthave theepot van Theesommelier Linda

Handgemaakte Mevrouw Cha theepot van glas en glazen theefilter.Linda zweert bij de glazen theepot uit onze online thee shop. Ze werkt al jaren dagelijks met deze unieke theepot en blijft enorm fan van deze handige thee tool. Waarom precies? Welke voordelen heeft deze theepot?

 

Voordelen van deze glazen theepot

Je staat er wellicht niet bij stil, maar iedere theepot heeft zijn eigen voordelen door verschil in materiaal, vorm en onderdelen. Hoe zit het met onze glazen theepot?

  • De theepot is gemaakt van kwalitatief borosilicaat glas
  • De theepot bestaat uit drie belangrijke onderdelen
  • De theepot is makkelijk schoon te maken
  • De theepot lekt niet!

 

Een theepot van kwalitatief borosilicaat glas

De theepot is gemaakt van borosilicaat glas. Dit is glas van hoge kwaliteit. Het glas neemt de smaak en geur van de thee niet aan. Hierdoor kun je de verschillende theesoorten van Mevrouw Cha allemaal in dezelfde theepot zetten, zonder dat het elkaar beïnvloed. Zo wordt de citrussmaak van citroengras niet gemixt met de prachtige bloemige tonen van de jasmijn parels. Je proeft thee zoals thee bedoeld is. Daarnaast kun je door het glas zien hoe de thee wordt gezet. Het is handig, want je ziet hoe sterk de thee is. Bovendien is het vaak een waar spektakel. Neem bijvoorbeeld de jin xuan oolong, waarvan de opgerolde theeblaadjes zich langzaam ontvouwen en kleur (en smaak!) afgeven. Of de bali chai, waarbij je het doorzichtige water langzaam naar knallend roze ziet transformeren. Wow, dit wil je niet verstoppen. Dit wil je zien.

 

Een theepot met een glazen filter en deksel

Deze buitengewone theepot bestaat uit drie onderdelen: de theepot, de filter en de deksel. De glazen filter zorgt ervoor dat je zonder probleem alle soorten losse thee kunt zetten. De filter bevat zeer dunne gleufjes, waardoor zelfs de kleinste theedeeltjes niet in jouw glas terecht komen. Naast een glazen filter heeft de theepot een glazen deksel. De deksel is zo gevormd dat het bij een juiste stand (één draai) nooit van de theepot zal vallen tijdens het inschenken. Super praktisch! Mocht er overigens een keer een onderdeel sneuvelen, dan hoef je geen nieuwe theepot te kopen. Je kunt het onderdeel in dat geval apart bestellen in onze thee shop.

 

Makkelijk schoon te maken

De theepot is vaatwasserbestendig. Dat is altijd fijn om te horen. Daarnaast adviseren we na gebruik even met een sponsje de binnenkant van de theepot na te gaan. Dat is het enige. Hiermee blijft jouw theepot het stralende middelpunt.

 

Deze theepot lekt niet!

Theepotten horen niet te lekken. Dat is irritatie numero uno! Bij aanschaf van deze beauty behoort die irritatie tot de verleden tijd. Yeah!

 

In het kort… Deze theepot is geweldig! Dus ben je op zoek? Je hebt jouw match gevonden.

Stel je vraag op Facebook Messenger