Gezond en vitaal blijven. Dat willen we allemaal! Regelmatig detoxen is hoe je dat doet. Thee er bij drinken is wat het makkelijker maakt. Hoe het precies in elkaar steekt, lees je hier.

 

Jouw lichaam schoonmaken

Ons lichaam is slim en maakt zichzelf continue schoon op een natuurlijk manier. We zetten hiervoor onze organen aan het werk. Deze filteren afvalstoffen om ze vervolgens ons lichaam uit te schoppen (denk aan ontlasting, urine en transpiratie). Een goed systeem! Echter, één probleem. Door moderne ontwikkelingen barst ons milieu van de schadelijke stoffen. Zoveel schadelijke stoffen dat we ons lichaam met zulke hoeveelheden niet meer op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden, dus slaat ons lijf de giftige stoffen ter zelfbescherming op in onze vetcellen. Daar kunnen ze soms jarenlang blijven zitten en zo vindt er een ophoping van schadelijke stoffen plaats die je uiteindelijk ziek kunnen maken.

 

Waarom detoxen?

Teveel gifstoffen in je lichaam kan onder andere leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid, spijsverteringsproblemen, vertraagde vetverbranding, gewichtstoename, pijnlijke gewrichten, prikkelbaarheid, depressies, verhoogde bloedsuikerspiegel, schimmelinfecties, menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid en zwangerschapscomplicaties. Om dit te voorkomen en het natuurlijke reinigingsproces van je eigen lijf een handje te helpen, kun je regelmatig detoxen om zo alle schadelijke stoffen die zijn opgeslagen in je vetcellen te verwijderen.

 

Wat is detoxen?

Detox betekent letterlijk dat je je gedurende een bepaalde periode onthoudt van vast voedsel, waardoor je afvalstoffen worden afgevoerd en al je spijsverteringsorganen worden ontlast. Theesommelier Linda doet dit met een 3-, 5- of 7-daagse sapkuur van Juicy Detox. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees het in deze blog. De sappen zijn gemaakt van 100% verse en groentes en fruit. Door de fijne structuur van de sappen (en soepen) worden alle voedingsstoffen snel door je lichaam opgenomen en via de bloedbaan naar al je cellen getransporteerd. Enorm voedend en ontzurend voor je hele systeem.

 

Thee ondersteunt je bij het detoxen

Bij detoxen is het belangrijk om je lichaam te blijven hydrateren en voorzien van extra vitamines, mineralen en ondersteunende voedingsstoffen. Zo kun je ontgiftingsverschijnselen zoveel mogelijk tegen gaan en het jezelf bovendien zo fijn mogelijk maken in deze periode van onthouding. Laat het drinken van (kruiden)thee daar nou perfect voor zijn 😊. Zo helpt het bij vermoeidheid en hoofdpijn, maar ook bij hongergevoel en een niet te vermijden hunkering naar suiker. Kortom, thee is je beste vriendje wanneer je aan je detox avontuur begint! Klik hier en lees er meer over.

 

Detox resultaat

Uiteindelijk doen we het allemaal voor een gezond resultaat! Met een juiste manier van detoxen (onder begeleiding) ga je voor meer energie, minder kilo’s, een gave huid, betere slaap, minder krampen en pijnen en een versterkt immuunsysteem. Dat wordt stralen!

 

 

Bronvermelding: https://juicydetox.nl/

Bronvermelding: https://jessevandervelde.com/detox-een-belasting-voor-je-lichaam/

Stel je vraag op Facebook Messenger