Veelgestelde vragen - MEVROUW CHA

Veelgestelde vragen

Wat geeft je thee zo’n bijzondere smaak?

MEVROUW CHA houdt van een zachte, milde thee smaak die niet bitter wordt wanneer deze op de MEVROUW CHA thee wijze wordt gezet. Daar staan wij voor!

Daarnaast stellen wij met alle zorgvuldigheid een theeselectie samen van hoogwaardige kwaliteit welke direct bij de oorsprong wordt ingekocht. Daar zijn we heel trots op. Dat betekent onder andere dat we precies weten welke theeplant variëteit is gebruikt, hoe de thee geproduceerd is en waar de thee vandaan komt. Ieder jaar worden de nieuwe theeën opnieuw geproefd en ingekocht om smaak en kwaliteit te waarborgen.

En neem je als Theesommelier je thee zelf mee vanuit de theelanden of importeer je dat later?

Het meest mooie aan Theesommelier zijn is de ontdekkingsreiziger uit mogen hangen. Je ontmoet de theeboer.. Geeft deze boer je een goed gevoel of niet? Je ziet hoe de theeplantage wordt verzorgd.. Zijn de omstandigheden goed of niet? Je ruikt en proeft het resultaat.. Is de kwaliteit goed en past het bij MEVROUW CHA of niet? Als goed, goed, goed. Dan wordt de thee direct ingekocht, meegenomen en zo komt het terecht in de online thee shop. Deze eerste batch raakt natuurlijk een keer op. In dat geval wordt de thee bij dezelfde theeboer besteld en laat MEVROUW CHA het overkomen naar het mooie Stompetoren.

Waarom verkoop je alleen thee van de plantages die je zelf bezocht hebt?

Door thee van pluk tot eindbewerking zelf mee te maken en uit te voeren leert Theesommelier Linda het proces tot in detail kennen. We vinden het belangrijk de kwaliteit hoog te houden en dat doen we door te weten waar de thee vandaan komt. We kennen de mensen die de thee verbouwen en leren graag van de oorsprong. Waarom de theeboer zijn technieken toepast om tot zijn smaak te komen is een heel interessant proces, waarvan we graag het verhaal delen in Nederland.

Hoe komt het dat de prijzen voor de thee wat hoger liggen?

MEVROUW CHA’s thee is pas MEVROUW CHA’s thee als het een zorgvuldige selectie heeft ondergaan. Van theeboer tot theeplantage wordt gecheckt of de beste kwaliteit wordt nagestreefd. De beste kwaliteit staat voor pure thee in de breedste zin van het woord. Pure thee is kwaliteitsblad zonder toegevoegde rommel. Pure thee is ook het idee dat iedereen in het verhaal op een eerlijke manier wordt beloond voor het harde werk. Voor 1 euro en 50 cent een flink aantal theezakjes kopen? Tja, je kunt zelf wel invullen hoeveel kwaliteit (en dus smaak..) en eerlijkheid in dat zakje zit. De prijzen liggen wat hoger. Ja, dat klopt. Maar zo ook de geuren en de smaken. En jouw boodschap aan de theeboer.

Hoe kan ik de thee het best zetten?

MEVROUW CHA maakt thee zetten simpel. Bij iedere thee die je besteld, krijg je een theekaart met richtlijnen om de thee te zetten. Bovendien pik je gelijk leuke weetjes over de thee mee. Zo kan er bijvoorbeeld het geheimpje verklapt worden dat een oolong thee toch wel het lekkerst is samen met een perentaartje. Trouwens, de richtlijnen mag je ook echt als richtlijnen gebruiken. Ze zijn er om je een richting te geven, maar blijf vooral zelf experimenteren! Iedereen heeft namelijk (gelukkig!) zijn eigen smaak. 

Hoe kan ik verse thee bewaren?

De aroma’s van je thee blijven beter behouden wanneer je de thee op een koele (onder de 20°C), droge en donkere plek bewaard in een luchtdicht afgesloten thee bewaarblik. Door een klein blik te gebruiken zorg je voor een zo laag mogelijke luchtinhoud dat in contact komt met de theeblaadjes. Je kunt de theeblaadjes ook bewaren in de originele verpakking van MEVROUW CHA, welke een hersluitbare strip bevat.

Welke hoeveelheid thee zou ik het best kunnen bestellen?

MEVROUW CHA biedt je 25, 50 en 100 grams theezakjes. Als je bepaalde thee nog niet kent, als je niet zoveel thee drinkt of als je een klein presentje wilt geven aan iemand.. Dan hebben de 25 grams zakjes een ideale hoeveelheid. Ken je de thee al en geniet je van de (h)eerlijke smaken, dan stap je gewoon over naar de 50 of 100 grams zakken.

Hoe worden de theezakjes verpakt?

De theezakjes worden netjes verpakt in een (brievenbus)doosje. Vloeipapier helpt om alles op z’n plek te houden. Op deze manier wordt er niets geplet en blijven de theebladeren en andere producten onaangetast. Van theeplantage naar jouw theekop wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit overeind blijft.  Bovendien ziet ieder pakketje dat MEVROUW CHA verlaat er verzorgd uit, daar wordt persoonlijk voor gezorgd!

Verpakte thee van Mevrouw ChaVerpakte thee van Mevrouw Cha

Wat zijn de verzendkosten? En de levertijd?

Bij bestellingen betaal je voor verzending binnen Nederland een kleine verzendbijdrage van 3,95 euro. Of helemaal niets, als je voor meer dan €50 bestelt. Die verzending komt snel naar je toe. De bestellingen worden meestal dezelfde dag gezien en meer dan 1 tot 3 werkdagen zal het dus niet duren. Je thee is zo thuis.

Reist je theebestelling de grens over? Geen probleem. Voor landen binnen Europa versturen we je (brievenbus)pakket voor €12,95. Bestel je voor meer dan €100, dan bezorgen we gratis. Natuurlijk kan je de theebestelling ook altijd ophalen of op laten halen bij ons theehuis

Als horecazaak, kan ik dan ook MEVROUW CHA thee schenken en/of verkopen?

Happy to! Bel of stuur even een mailtje en we contacten!

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger