Veelgestelde vragen

Wat geeft je thee zo’n bijzondere smaak?

Mevrouw Cha houdt van een zachte, milde thee smaak die niet bitter wordt wanneer deze op de Mevrouw Cha thee wijze wordt gezet. Daar staan wij voor! 

Daarnaast stellen wij met alle zorgvuldigheid een theeselectie samen van hoogwaardige kwaliteit welke direct bij de oorsprong wordt ingekocht. Daar zijn we heel trots op. Dat betekent o.a. dat we precies weten welke theeplant variëteit is gebruikt, hoe de thee geproduceerd is en waar de thee vandaan komt. Ieder jaar worden de nieuwe theeën opnieuw geproefd en ingekocht om smaak en kwaliteit te waarborgen.

En neem je als thee sommelier je thee zelf mee vanuit die landen of importeer je dat later?

Het meest mooie aan thee sommelier zijn is de ontdekkingsreiziger uit mogen hangen. Je ontmoet de theeboer.. Geeft deze boer je een goed gevoel of niet? Je ziet hoe de theeplantage wordt verzorgd.. Zijn de omstandigheden goed of niet? Je ruikt en proeft het resultaat.. Is de kwaliteit goed en past het bij Mevrouw Cha of niet? Als goed, goed, goed. Dan wordt de thee direct ingekocht, meegenomen en zo komt het terecht in de thee boutique. Deze eerste batch raakt natuurlijk een keer op. In dat geval wordt de thee bij dezelfde theeboer besteld en laat Mevrouw Cha het overvliegen naar Nederland. 

Waarom verkoop je alleen thee van de plantages die je zelf bezocht hebt?

Door thee van pluk tot eindbewerking zelf mee te maken en uit te voeren leert Linda (eigenaresse van Mevrouw Cha) het proces tot in detail kennen. We vinden het belangrijk de kwaliteit hoog te houden en dat doen we door te weten waar de thee vandaan komt. We kennen de mensen die de thee verbouwen en leren graag van de oorsprong. Waarom de theeboer zijn technieken toepast om tot zijn smaak te komen is een heel interessant proces, waarvan we graag het verhaal delen in Nederland.

Hoe komt het dat de prijzen voor de thee wat hoger liggen?

Mevrouw Cha’s thee is pas Mevrouw Cha’s thee als het een zorgvuldige selectie heeft ondergaan. Van theeboer tot theeplantage wordt gecheckt of de beste kwaliteit wordt nagestreefd. De beste kwaliteit staat voor pure thee in de breedste zin van het woord. Pure thee is kwaliteitsblad zonder toegevoegde rommel. Pure thee is ook het idee dat iedereen in het verhaal op een eerlijke manier wordt beloond voor het harde werk. Voor 1 euro en 50 cent een flink aantal theezakjes kopen? Tja, je kunt zelf wel invullen hoeveel kwaliteit (en dus smaak..) en eerlijkheid in dat zakje zit. De prijzen liggen wat hoger. Ja. Maar zo ook de geuren en de smaken. En jouw boodschap aan de theeboer.

Is de thee biologisch?

In de thee shop van Mevrouw Cha kun je zeker biologische thee kopen. Sinds 2019 zijn wij namelijk Skal (onafhankelijke toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland) gecertificeerd. Onze biologische thee kun je herkennen aan de Bio-sticker op de afbeelding. Bovendien kun je altijd in de beschrijving van de thee terugvinden of het om biologische thee gaat. Meer weten over biologische thee? Lees hier onze blog. 

Hoe kan ik de thee het best gebruiken?

Mevrouw Cha maakt thee zetten simpel. Bij iedere thee die je besteld, krijg je een theekaart met richtlijnen om de thee te zetten. Bovendien pik je gelijk leuke weetjes over de thee mee. Zo kan er bijvoorbeeld het geheimpje verklapt worden dat een oolong thee toch wel het lekkerst is samen met een perentaartje. Trouwens, de richtlijnen mag je ook echt als richtlijnen gebruiken. Ze zijn er om je een richting te geven, maar blijf vooral zelf experimenteren!

Hoe kan ik verse groene thee bewaren?

De aroma’s van je thee blijven beter behouden wanneer je de thee op een koele (onder de 20°C), droge en donkere plek bewaard in een luchtdicht afgesloten theeblik. Door een klein blik te gebruiken zorg je voor een zo laag mogelijke luchtinhoud dat in contact komt met de theeblaadjes. Je kunt de theeblaadjes ook bewaren in de originele verpakking welke een hersluitbare strip bevat.

Kan verse groene thee in de koelkast bewaard worden?

Ja dat kan. Wanneer je de thee voor een langere tijd (6-12 maanden) bewaren wilt kun je de ongeopende verpakking in de koelkast bewaren om versheid te behouden. Wanneer je de thee wilt openen, laat het dan eerst op kamertemperatuur komen voor je de verpakking opent. Dit voorkomt condensatie op de theeblaadjes.

Ik drink nog niet zolang thee, welke hoeveelheid thee zou ik het best kunnen bestellen?

Als je bepaalde thee nog niet kent, als je niet zoveel thee drinkt of als je een klein presentje wilt geven aan iemand.. Dan is het handig to ease into it. Mevrouw Cha biedt je 25 en 100 grams thee zakjes. De 25 grams zakjes hebben een ideale hoeveelheid om de thee uit te proberen. En mocht na die 25 gram blijken dat het je nieuwe favoriete thee is, stap je gewoon over naar de 100 grams zakken.

Hoe worden de 100 grams thee zakjes dan verpakt als het door de brievenbus past?

De 100 grams thee zakjes worden netjes verpakt in een brievenbusdoosje. Vloeipapier helpt om alles op z’n plek te houden. Op deze manier wordt er niets geplet en blijven de theebladeren onaangetast. Van theeplantage naar jouw theekop wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit overeind blijft.  Bovendien ziet ieder pakketje dat Mevrouw Cha verlaat er verzorgd uit, daar wordt persoonlijk voor gezorgd!

Verpakte thee van Mevrouw ChaVerpakte thee van Mevrouw Cha

En zit daar ook een bedankt kaartje bij?

Of course! Op de pakbon schrijft Mevrouw Cha altijd een persoonlijk berichtje. Bovendien kan er een handgeschreven “extra kaartje” bij worden gedaan met een tekst namens jou voor die ene vriend, kennis of iemand uit de familie. Deze tekst kun je invullen bij “bestelnotities” op de pagina waar je de factuur- en verzendgegevens invult. Heb je jouw boodschap al klaar?

Hoe zit het dan precies met de brievenbus-verpakking van het thee abonnement?

Elke 1e vrijdag van de maand arriveert jouw theepakketje in de brievenbus. Ieder theezakje wordt netjes verpakt in een brievenbusdoosje. Vloeipapier helpt om alles op z’n plek te houden. Op deze manier wordt er niets geplet en blijven de theebladeren onaangetast. Natuurlijk is er dan nog plek voor een theekaart met belangrijke informatie over de theesoorten en onze persoonlijke tips. 

Verpakt thee abonnement van Mevrouw ChaVerpakt thee abonnement van Mevrouw Cha

Wat zijn de verzendkosten? En de levertijd?

Bij bestellingen betaal je een kleine verzendbijdrage van 3,95 euro. Die verzending komt snel naar je toe. De bestellingen worden meestal dezelfde dag gezien en meer dan 1 of 2 dagen zal het dus niet duren. Je thee is zo thuis.

Waar kan ik Mevrouw Cha’s thee kopen?

De online thee boutique zorgt ervoor dat jouw thee voor je het weet in jouw keuken ligt! Daarnaast is de thee verkrijgbaar op een paar van de leukste plekjes in Nederland. Kijk even naar onze hotspots en ontdek of je in de buurt Mevrouw Cha thee kunt scoren!

Als horecazaak, kan ik dan ook Mevrouw Cha schenken en/of verkopen?

Happy to! Bel of stuur even een mailtje en we contacten!

 

Stel je vraag via mail