Theesommelier Linda: Geen wijn, maar Thee bij je diner

Wist jij dat thee een alcoholvrij alternatief is voor wijn? Het zijn twee verschillende drankjes met veel overeenkomsten, waardoor ze elkaar op de juiste momenten kunnen vervangen. Op zijn tijd een glas wijn en op zijn tijd een kopje (of zelfs een wijnglas gevuld met) thee. Lees verder en leer meer over de mogelijkheden van thee als gelijkwaardige vervanger voor wijn (of klik hier voor een korte video).

 

“Eat, drink and be happy.”

Thee bij je diner

 

Van wijnarrangement naar theearrangement

In het restaurantwezen is het populair om te genieten van een menu met bijpassende drankjes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bier- of wijnarrangement. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om (op momenten) geen of minder alcohol te drinken. Hoe leuk zou het zijn om op die momenten mee te kunnen doen met iedereen door te gaan voor een theearrangement? Food en thee professionals met veel kennis en ervaring stellen een menu samen en kijken welk gerecht met welke thee de beste smaaksensatie geeft.

Heb jij als theeliefhebber, horeca ondernemer of event organisator hulp nodig bij het samenstellen van een menu met theearrangement of met het organiseren van een thee evenement? Neem dan contact op met MEVROUW CHA en mail of bel ons via 072 202 9218.

 

Thee bij jouw eigen borrel of diner

Wat ze bij restaurants kunnen, kun jij natuurlijk ook zelf proberen. Maak je diner van vandaag of morgen leuker met een theesoort waarvan jij denkt dat deze erbij past. Door ermee te experimenteren ontdek je de mooiste thee en spijs combinaties. Dit werkt ook bij een borrelplank. Kaas met thee… Mmm, verrukkelijk!

 

Thee en spijs combinaties

Thee kan dus perfect als complementaire drank bij hapjes en gerechten. En omdat thee geen alcohol bevat, kan het ook bij het ontbijt of de lunch. Drink bewust thee bij jouw heerlijke eetmomenten om er nog meer beleving van te maken. Hier heb je een paar leuke thee en spijs voorbeelden om meteen mee te beginnen: jin xuan oolong bij je zondagse croissantje, jasmijn parels bij een broodje met zachte geitenkaas en honing, lapsang souchong met een toastje gerookte zalm en citroengras met een wortel gember taartje. Proef het allemaal en ervaar wat thee en spijs met elkaar kan doen.

Heb jij een gerecht in gedachten? Zoek een bijpassende thee uit in de online thee shop. Wanneer je wat extra inspiratie nodig hebt, kun je altijd mailen en ik geef je graag mijn suggesties.

 

Proef thee en spijscombinaties bij de theeproeverij

Op zoek naar nog meer thee en spijs inspiratie? Kom dan naar de Theeboerderij van MEVROUW CHA in Stompetoren en schuif aan bij de theeproeverij. Hier ervaar je op unieke wijze hoe een Theesommelier thee met spijs tot de verbeelding laat spreken. Je geniet van een leuk uitje vol nieuwe smaakdimensies en neemt tegelijkertijd vernieuwende inzichten mee naar huis om je eigen thee avonturen naar een hoger level te tillen.

 

Thee verdient een podium

Nog één laatste tip: serveer thee in een wijnglas. Losse kwaliteitsthee verdient een mooi glas. Een glas waarin je kunt zien hoe de thee zich ontwikkeld en een glas waardoor je ervaart hoe mooi de geuren en smaken zijn. Met een wijnglas geef je thee de aandacht die het verdiend en het geeft jou een feestelijk moment vol beleving. En ja, het glas (mits het niet gegraveerd is) kan tegen de hitte, dus probeer het eens.

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger