Opgegroeid tussen de broccolivelden kent Linda (30 jaar) het boerenleven en zijn natuurproducten met pure smaak. Tegelijkertijd dronk ze haar thee met een theezakje uit de supermarkt. Dus… Wat klopt hier niet?

 

Van de broccolivelden naar de theeplantages

Kleine meisjes worden groot en gaan afstuderen voor een Master in Innovatie na de Hogere Hotelschool te hebben afgerond. Voor haar stage reist Linda in 2011 naar China. Een avontuur dat haar bij de theecultuur brengt om vervolgens te ontdekken dat thee niet in zakjes hoeft te zitten (shocking!). Het is losse thee van de beste kwaliteit. Wow! Wat een rijke smaak! “Als dat bestaat, hoe kunnen we dan gezond en gelukkig zijn met zakjes vol versnipperd theeblad? En laten we de extra toevoegingen en suikers niet vergeten.”

En zo ontstaat een Noord-Hollandse dame met een missie! Klik hier en luister maar.

 

Want thee zonder poespas zou toch gewoon voor iedereen beschikbaar moeten zijn?

De Nederlandse condities zijn niet ideaal voor het laten groeien van een theeplant, dus het was niet zo simpel als een eigen moestuin aanleggen. Het natuurproduct ligt wat verder bij ons vandaan. Dus is het part of the mission dat Linda de wereld van thee induikt en met een backpack op haar rug zoekt naar de unieke plekjes in verschillende theelanden.

 

Wat is een theesommelier?

Als je op zoek gaat naar de beste thee is het handig als je alles weet wat er te weten valt over thee. Met nieuwe kennis heeft Linda als theesommelier (specialist in thee) een neus voor de bijzondere theespots en kan ze exclusieve kwaliteitsthee met zorg selecteren door te proeven, proeven en proeven. Helemaal knap als je weet dat vriendinnen Linda kennen als degene die vaak de weg kwijt raakt. Echter, hoe kwijt de weg ook is… Met volle focus bereikt ze haar doel altijd.

 

De unieke verhalen achter thee

Naast “proeven, proeven en proeven”,  laat ze zich tijdens haar theereizen verrassen door ontmoetingen met de mooiste mensen die zich ook met thee bezig houden, zoals theeboeren en -plukkers. Samen wordt er genoten van urenlang gepraat over thee en over het leven. “Ik houd van praatjes maken met pure mensen die net als ik een drive hebben om mee te helpen aan een betere wereld!” Heerlijk, wat een geluk!

Genoeg praatjes. Het is een droom om samen met deze fantastische theemakers te bouwen aan de wereld van morgen. Deze droom deelt Linda via Mevrouw Cha met jou.

You can’t buy happiness, but you can buy tea.

 

Theesommelier Linda Appelman van Mevrouw Cha

JIJ

Jij, die van zachte thee houdt die niet bitter wordt.

Jij, die bewust bezig is met (gezond) eten en drinken.

Jij, die de pure smaken rechtstreeks uit de natuur waardeert. 

Jij, die vol positieve vibes de wereld ontdekt.

Jij, die ook van de kleine dingen in het leven geniet.

 

Jij, die met Linda’s aanstekelijke lach van enthousiasme de wereld wordt gegund.

En dat is letterlijk wat ze je geeft. Haar wereld. Thee! Thee met een glimlach. En thee als moment.

 

Een theemoment voor jezelf

Thee is namelijk vooral een moment. Een moment van genieten van de kleine dingen. Even rusten met een goed boek, een gezondheidsboost voor tussendoor, kletsen met jouw theeleuten, jouw partner in crime tijdens het eindeloos studeren, een ontdekking van ongekende smaken, een verfrissende dorstlesser… Wat is thee voor jou?

Creëer jouw moment met Mevrouw Cha en kom naar één van haar theeproeverijen in de Theekamer. Daar vertelt Linda je nog meer over thee en leer je vooral door te proeven van de thee in combinatie met de heerlijke hapjes.

Oelálá, dit zijn Linda’s favoriete theesoorten

Het hele assortiment van Mevrouw Cha is zorgvuldig uitgekozen door Linda. Dus in die zin zijn het al haar favorieten. “Alle thee is mijn smaak.” Toch zitten er stiekem altijd een paar parels tussen die ze op bepaalde momenten net iets vaker voor zichzelf inschenkt. Voor ieder moment een thee.

Vind je het lastig om te kiezen? Linda doet dit voor jou. Ze kiest iedere maand een thee van dat moment uit en bezorgt deze bij jou thuis (of natuurlijk bij een ander als cadeau!). Het wordt heel simpel met jouw maandelijkse thee verrassing (met de beste thee tips).

 

 

 

Mevrouw Cha bloeit en het team breidt uit

“Als iedereen zou kunnen doen wat ie écht leuk vindt, dan zou het een ideale wereld zijn.” Met die uitspraak geeft Linda Marloes de kans om te doen wat zij écht leuk vindt en is er een teamlid aan Mevrouw Cha toegevoegd.

Marloes volgde op een avond een theecursus bij iemand thuis op zolder. Die iemand is Richard, de oprichter van de International Tea & Coffee Academy. Alles begon bij zijn vraag: “Is die opleiding voor theesommelier niet iets voor jou?”. Eenmaal de smaak te pakken begint er één grote ontdekkingstocht in de wereld van thee en nu loopt het pad verder ­bij Mevrouw Cha.

Linda kiest alle thee van Mevrouw Cha uit. Marloes vindt alle thee van Mevrouw Cha heerlijk. Als dat geen match made in heaven is?

­

 

Marloes haar favoriete soorten kruidenthee

Ook Marloes kiest voor ieder moment haar favoriete thee uit. Soms zijn dit momenten waarbij ze even geen cafeïne nodig heeft, dus dan zoekt ze een thee uit het kruiden assortiment. Welke thee kiest ze nu?

Herken jij die dikke glimlach bij een theemoment? En ben je benieuwd naar de wereld van thee? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst en krijgt meteen GRATIS ons e-book met veel inspiratie over foodpairing met thee. 

 

 

“Toedeloe”

Elke dag verblijdt Linda wel iemand met een quote of wijsheid waardoor ze zelf wordt geïnspireerd. Het kunnen ook kleine woordjes zijn vol positieve kracht. Zoals “oelálá”. Daar heeft Linda zelfs een spiegeltje van gekregen, omdat het veelvuldige gebruik blijkbaar wel heel erg opviel. Nog zo’n typisch woordje is de lieve afsluiter, “toedeloe”.

Toedeloe!

Stel je vraag via mail