Theeservies kopen? Theesommelier Linda vertelt!

Theekopjes, theeglazen, theemokken… Er is veel keuze als het gaat om theeservies. Wat is nu de beste keuze? Waarmee komt thee het beste tot zijn recht? Lees deze blog, waarin ik je met mijn beste tips ga helpen naar de beste tools. Je kan ook met mijn introductievideo beginnen en dan verder lezen.

 

“DISCOVER THE TOOLS TO BUILD YOUR OWN VISION”

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Kwaliteitsthee verdient hoogwaardig theeservies

MEVROUW CHA thee is hoge kwaliteitsthee. Deze thee verstop je niet zomaar in een willekeurig kopje, want deze thee verdient het beste. Sterker nog, jij verdient de beste theebeleving. Hiervoor wil je het mooiste servies uit je kast halen.

 

Een wijnglas voor thee?

Als je mij vraagt op welke manier ik MEVROUW CHA thee het liefste beleef, dan zeg ik meteen: in een wijnglas. Waarom? Door het glaswerk zie je wat je drinkt, de dunne rand ligt fijn in de mond en de vorm van het glas zorgt voor optimaal ruik- en proefplezier. En zeg nu zelf: het is super feestelijk! Bovendien kunnen alle wijnglazen, in tegenstelling tot wat je nu misschien denkt, prima tegen de hitte (let enkel op bij gegraveerd glas!).

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Welk theekopje kies jij?

Thee in een wijnglas op de maandagochtend… Ik snap dat dit wellicht wat heftig is. Daarom staan onderstaande theekopjes en theeglazen ook te pronken in mijn servieskast. Ze zijn allemaal van glas of wit (/gebroken wit) porselein, zodat je goed kunt zien hoe thee langzaam zijn geur, kleur en smaak afgeeft. Daar komt bij dat zowel glas als porselein geen smaak aanneemt, zodat je verschillende theesoorten makkelijk kunt afwisselen. Zelfs je kopje koffie kan tussendoor. Een klein verschil: wel of geen oortje. Dit is net wat je zelf het fijnste vindt. Net zoals welk kopje je qua uiterlijk het mooist vindt, komt dat neer op eigen smaak. Welk kopje is op jouw lijf geschreven?

 

Theeservies voor onderweg

Zodra je je van de ene naar de andere plek beweegt, is het fijn om je theemomenten met je mee te nemen. Ook voor deze to go momenten is er speciaal theeservies beschikbaar. Mijn tip voor onderweg: de ijstheefles to go  met een handige ingebouwde filter die de theeblaadjes tijdens het drinken tegenhoudt. Je vult de bodem met losse thee en vult het aan met koud (voor ijsthee) of warm water (voor warme thee). Laat een laagje staan en schenk wel twee tot drie keer extra op. Zo neem je je thee altijd en overal mee naartoe om er de hele dag van te genieten.

 

Zoek jouw ideale theeservies uit

Je leest het: er zijn veel manieren om een heerlijk theemoment te vieren. Benieuwd naar meer thee tools? Kijk bij het thee accessoire assortiment van MEVROUW CHA en ontdek alles! 

 • Bewaarblikken | Thee accessoires van MEVROUW CHA

  Thee bewaarblikken

   24,95
 • Theefilters | Thee accessoires van MEVROUW CHA

  Theefilters

   3,95
 • Glazen theedeksel | Thee accessoires van MEVROUW CHA

  Glazen theedeksel

   14,95
 • Hario ijstheefles cold brew 750 wit

  Cold brew ijstheefles 750ml wit

   29,95
Stel je vraag op Facebook Messenger