Kun je theebladeren eten? Theesommelier Linda zegt JA!

Theebladeren eten, dat is waarschijnlijk niet het eerste dat in je op komt als je denkt aan thee! Gek is het echter niet. Thee is een natuurproduct en logischerwijs, als je de infusie ervan kunt drinken, dan MOET je het ook kunnen eten.

 

“The (tea) world is yours to explore.”

 

Thee bij je diner

 

 

Thee is een natuurproduct

Theebladeren komen van de theeplant, direct uit de natuur. Je kunt het veilig drinken en dus ook veilig eten. Althans, als het gaat om pure losse theebladeren, schroom dan vooral niet en probeer eens een hapje. Het tegenovergestelde zou ik adviseren bij het eten van een theemix of theemelange waarvan je niet weet wat er is toegevoegd. Vooral als het gaat om theezakjes, waarbij je door de versneden inhoud niet goed kunt zien wat je nu eigenlijk drinkt of in dit geval eet.

 

Theebladeren eten is gezond

Eet je het pure losse theeblad, dan kun je je voorstellen dat je een hapje gezonde eigenschappen tot je neemt waar je u tegen zegt. De theeplant voorziet zijn blaadjes namelijk van voedingsstoffen die jouw mentale en lichamelijke vitaliteit ondersteunen. Ook als je het theeblad eet, zal je lijf deze stoffen opnemen en er de nodige voordelen uithalen. Ieder stofje heeft zijn eigen gezonde werking. Lees hier bijvoorbeeld meer over thee en polyfenolen of hier over thee en antioxidanten.

 

“Love at first bite.”

 

Thee van MEVROUW CHA

 

Thee eten = thee testen

Naast dat theebladeren eten gezond is, is het ook een makkelijke manier van het testen van je thee. Zo doe ik dat tijdens mijn bezoek in het land van oorsprong. Dan loop ik op een theeplantage zonder water binnen handbereik en pluk en eet ik het theeblad (goed kauwen!). Wat ik dan proef, lijkt enorm op de uiteindelijke kwaliteit en smaak van de thee. Hopelijk proef jij deze zorgvuldige selectie ook terug in jouw theekopje als je bij ons bent wezen thee shoppen!

 

Hoe eet je thee?

Zoals je hierboven al leest, je kunt het theeblad puur eten. Zowel het onbewerkte blad direct geplukt van de theeplant als het reeds gedroogde losse blad, zo uit het vuistje. Wat nog meer gangbaar is, is het happen van reeds geïnfuseerde, natte theebladeren. Gooi je theeblad dus niet weg na het zetten van de thee, maar hergebruik het. Bijvoorbeeld door het door een salade te doen. Of, zoals ik het in Japan meemaakte, door het (na het al 3x opschenken en drinken van heerlijke thee) te serveren met gepofte rijst en sojasaus. Stokjes klaar en eet smakelijk!

 

Meer van zulke thee tricks?

De mogelijkheden met thee zijn eindeloos. Dat maakt iedere theeproeverij bij het Theehuis van MEVROUW CHA dan ook een feestje! Er worden heerlijke combinaties van thee en hapjes geserveerd, samen met de theeverhalen van een Theesommelier. Vol tips en tricks, zoals dat je theeblad kan opeten. Meer ontdekken? Schuif eens aan…

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger