Thee zonder bittere smaak | Tips van Theesommelier Linda

Wil jij ook genieten van jouw theemoment zonder nare bitters in je theekopje? Lees verder en leer zachte thee zonder een bittere smaak zetten. Maar eerst… Kijk ook even deze korte introductievideo.

 

“Be better, not bitter.”

Thee drinken met MEVROUW CHA

 

Geen kwaliteit betekent bitterheid

Versneden theebladeren samen met onnodige toevoegingen in een klein theezakje gepropt, doe je twee keer op en neer in je theekopje (het welbekende ‘hengelen’) en je hebt een bakje vol bitters. Dit komt op de eerste plaats doordat de kwaliteit tekort schiet. Dat wat de theeboer en de theemaker doen, kan thee verpesten en fantastisch laten smaken. Wil je bitters vermijden, dan is het essentieel om te kiezen voor losse kwaliteitsthee. Wat is dat? Dat zijn volle bladeren zonder kunstmatige toevoegingen. Klik hier om meer te lezen over het herkennen van losse kwaliteitsthee. En weet, alle thee uit het assortiment van MEVROUW CHA is zacht van smaak en niet bitter. Oftewel, MEVROUW CHA kiest kwaliteit. Jij ook?

Kwaliteitsthee testen

Zoals je nu weet, hoeft thee niet bitter te zijn. Je houdt de bitters ver bij je vandaan door te kiezen voor kwaliteit. Hoe kiest MEVROUW CHA voor kwaliteit? Het begint bij theereizen die een Theesommelier alles zeggen over oorsprong en omstandigheden. Daarnaast test ik de thee door deze met kraanwater te zetten om na 5 minuten en nog eens na 24 uur zettijd te proeven. je hoor het goed… Niet 24 seconden, maar 24 uur! Is de thee dan nog steeds zacht van smaak en bevat het geen nare bitters, dan is het een échte MEVROUW CHA thee. Thee die je laat genieten van pure smaken vanuit het theeblad. Op deze manier heb je gelukkig geen suiker nodig om bitterheid te maskeren. Voordeel!

 

Zo voorkom je bitters

Welke thee je dan ook in huis hebt, proef de thee de eerste keer op zetadvies. Merk je dat dit voor jou nare bitters geeft, dan kun je zelf nog aan een paar knoppen draaien om de bittere smaak te verminderen. Welke knoppen zijn er?

  1. Dosering: minder thee gebruiken, kan ervoor zorgen dat de bitters wat afzwakken
  2. Zettijd: de zettijd verkorten, maakt dat er minder bitters in het theekopje terecht komen
  3. Zetmanier: ga niet ‘hengelen’ en laat de blaadjes rustig smaken afgeven zonder dat wrijving voor extra bitters zorgt
  4. Temperatuur: zet de thee op een lagere temperatuur, hierdoor hebben bitters minder kans
  5. Watersoort: gebruik je water met minder kalk en droogresten (mineraalwater), dan is je thee vele malen zachter

 

Ga voor kwaliteit!

Hopelijk zet jij met al deze tips een heerlijke zachte thee voor jouw fijne genietmoment! Toch valt of staat het dus met de kwaliteit van de thee. Dus het allerbeste advies is: bestel losse kwaliteitsthee.

Stel je vraag op Facebook Messenger