Thee wassen: ja of nee? Theesommelier Linda vertelt je alles!

Thee wassen. Het is iets dat je wel eens voorbij hoort komen in theewereld. Bij MEVROUW CHA vertellen we je graag over het hoe, wanneer en waarom van dit fenomeen.

 

“Just brew it.”

 

 

Hoe was je je thee?

Thee wassen is een simpele handeling. Je bereidt de thee volgens de richtlijnen (die staan op onze theekaarten). Nadat je de juiste hoeveelheid thee in je theekop of theepot doet, voeg je de juiste hoeveelheid water met de aanbevolen temperatuur toe. Dit laat je niet trekken, maar je schenkt het gelijk weg. Hiermee is je thee ‘gewassen’. Je herhaalt het hete water toevoegen (volgens zetadvies) om er nu wél thee van te zetten.

 

Thee wassen, waarom doe je dat?

In theewereld wordt er vaker geadviseerd om de thee te wassen, met als reden om de thee letterlijk schoon te maken. Wat ons betreft hoeft dit niet, want de thee zou op de eerste plaats niet ‘vies’ moeten zijn. Theesommelier Linda selecteert de beste kwaliteit thee voor MEVROUW CHA, waarmee ze ‘troebele’ thee vermijdt.

 

Thee wassen is niet nodig

Voor bijna alle theesoorten van ons assortiment in de online thee shop is wassen niet nodig. Sterker nog, een snelle wasbeurt zou bij veel van de theesoorten zorgen voor licht smaakverlies. Groen, zwart, oolong, wit of geel? Allemaal soorten die zonder wassing hun beste smaken laten proeven!

 

 

“Create your taste.”

 

Thee zetten met MEVROUW CHA

 

Wanneer is het wassen van je thee wel nodig?

Zoals wel vaker, is er een uitzondering op de regel. Bij kruidenthee en pu erh thee vinden wij het, hoewel het absoluut geen verplichting of voorwaarde is voor een goede kop thee, wel vaak verstandig om de thee te wassen. Bij deze soorten zorgt het wassen van de thee namelijk voor een frisser en een meer gebalanceerd smaakpalet. Wat meehelpt is dat de theekop of theepot gelijk wordt opgewarmd voor de daadwerkelijke zet. Voordeeltje!

 

 

Meer van zulke thee weetjes? 

We zijn benieuwd wat jij met dit thee weetje doet! Laat het ons vooral weten via Facebook of Instagram. Mocht je bovendien nog dieper in de wereld van thee willen duiken. Theesommelier Linda deelt haar kennis graag met jou via: 

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger