Thee voor het hele gezin? Tips van Theesommelier Linda!

Genieten van theemomenten, er is toch niets lekkerder dan dat? Helemaal als je dit genietmoment kunt delen met andere dierbaren om je heen. Het kan een favoriete tijd zijn met vrienden, collega’s en ook met je hele gezin. Alleen, welke thee is het meest geschikt als gezinsthee, voor zowel de volwassenen als de kinderen? Lees verder (of bekijk de video ‘Thee voor het hele gezin‘) voor de beste tips.

 

“Create healthy habits, not restrictions.”

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Thee is toegankelijk voor iedereen, ook het hele gezin

MEVROUW CHA is ontstaan vanuit het idee dat losse kwaliteitsthee voor iedereen in Nederland beschikbaar en toegankelijk zou moeten zijn. Dus, jong of oud, iedereen verdient een vitaal en smaakvol momentje met thee. Daarom vertel ik je graag waarom en welke thee goed in de smaak valt bij het hele gezin.

 

Geef je thee gewoontes door aan je kinderen

Thee heeft gezonde en smaakvolle eigenschappen. Daarom is het leuk om je kinderen kennis te laten maken met pure thee en ijsthee. Van frisdrankwereld naar theewereld, je geeft ze mee dat dit natuurproduct net zo lekker (of misschien zelfs lekkerder) kan zijn met een meer positieve impact op je gezondheid. Zo nemen ze een mooie gewenning over en hebben ze daar hun hele leven lang profijt van.

 

Waarom drinken kinderen thee?

Waarom wil je thee gewoontes meegeven aan je kinderen? Dat is eigenlijk heel simpel.

  • Suikervrij: Thee bevat geen suiker, waardoor het een gezond alternatief is voor bijvoorbeeld frisdrank. Bovendien is suiker toevoegen niet nodig bij MEVROUW CHA thee, omdat de smaken zacht en niet bitter zijn. Daarom vindt de jongere generatie het juist erg lekker.
  • Koud en warm: Met de thee van MEVROUW CHA zet je warme en koude thee. Ook wanneer de kinderen dus om een koel en dorstlessend moment vragen, kan pure thee een perfecte uitkomst zijn. Lees onze ijsthee blog om het stap voor stap zelf te kunnen maken.
  • Geen calorieën: Een vitale leefstijl is een leven met voldoende slaap, voldoende beweging en ook voldoende voeding. En dan wel de juiste voeding. Kies je voor thee, dan kies je voor hydratatie zonder dat er met een paar slokken een caloriebommetje in gaat dat vergelijkbaar is met een zakje friet.
  • Voedingsstoffen: iedere theesoort heeft bepaalde antioxidanten, vitamines en mineralen in zich die een positieve bijdrage leveren aan je mentale en fysieke gezondheid. Zo zit er bijvoorbeeld vitamine C en ijzer in honingbos, groenbos en rooibos. Heel goed om daar op zijn tijd een kopje of glaasje van te drinken dus.

Losse thee van MEVROUW CHA

 

Welke thee is het meest geschikt voor je gezin?

Net zoals suiker, wil je niet dat je kind teveel cafeïne binnen krijgt. Dus nu vraag je je wellicht af: hoe zit het dan met cafeïne? Theebladeren van de theeplant hebben cafeïne in zich. Dit betekent dat groene, zwarte, oolong, witte, gele en pu erh thee allemaal een kleine hoeveelheid cafeïne bevatten.

Toch heb ik een speciaal en simpel trucje om ervoor te zorgen dat de cafeïne afneemt tot een minimale hoeveelheid. Lees hiervoor de blog met alles over thee en cafeïne en ontdek hoe je van thee cafeïnevrije kinderthee maakt.

Gelukkig is er eveneens een compleet cafeïnevrij alternatief van thee. De kruiden uit het assortiment van MEVROUW CHA komen namelijk niet van de theeplant en bevatten geen cafeïne. Dit maakt de kruidenthee populair bij kinderen. Hieronder een top 4 van wat kinderen het lekkerst vinden.

 

Thee mee naar school

Kinderen kunnen lekker thuis genieten van een kopje thee of glas ijsthee, maar het kan ook anders. Met deze ijstheefles to go neemt ieder kind zijn of haar favoriete thee mee naar school of waar dan ook. Je vult de bodem met losse thee, vult het aan met koud (voor ijsthee) of warm water (voor warme thee) en drinken maar. Je kunt zelfs (laat hiervoor een laagje in de fles staan) twee tot drie keer extra opschenken. De ijstheefles to go heeft bovendien een handige ingebouwde filter die de theeblaadjes tijdens het drinken tegenhoudt. Ow, en: hij mag vallen! 

 

 

Alles weten over gezinsthee

Met bovenstaande tips kun je met het hele gezin heerlijk en gezond genieten van thee of ijsthee, en elkaar. Tag je ons op Instagram of Facebook tijdens jullie gezinsthee-tijd, dan vinden we dat altijd leuk!  

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger