Thee als alcoholvrij alternatief voor wijn? MEVROUW CHA verteld

Thee of wijn? What to choose, what to choose… Allebei verzorgen ze een heerlijk genietmoment, combineren ze geweldig met lekkere hapjes en gerechten, staan ze voor gezelligheid met anderen en zo zijn er nog meer prettige gelijkenissen. We willen uiteraard niet dat je keuzestress krijgt, dus MEVROUW CHA helpt je graag kiezen op welk moment je welk drankje pakt.

 

Vergelijk thee en wijn

 

25 gram thee of 750 milliliter wijn?

Thee is heerlijk. Wijn is heerlijk. Voor ieder moment is een perfect drankje. De volgende punten helpen je per moment kiezen. Zo is er een moment van veel of weinig geld uitgeven. Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde prijs van 750 milliliter wijn gelijk is aan 25 gram MEVROUW CHA thee. Houd daarbij wel in gedachten dat je van 25 gram theebladeren 24 liter thee kunt zetten. Hoe je de thee zet, kun je lezen in deze blog.

 

Thee en wijn online kopen

Voor wijn breng je een bezoekje aan de slijter en voor thee breng je een bezoekje aan de theesommelier. Voor je bezoekje aan de theesommelier kun je terecht in de online thee shop van MEVROUW CHA. Hier vind je de unieke theeselectie van theesommelier Linda. Je bestelt online en alles wordt binnen 1 tot 3 werkdagen bij je thuisbezorgd. Wat ook kan: bestel online en haal je thee bestelling kosteloos op in de theetuin in Stompetoren (Noord Holland).

De online thee shop

 

Een kop thee, please! Of toch een glaasje wijn?

Als het gaat over hoe makkelijk thee en wijn te bereiden zijn, dan wint wijn. Je draait de dop van de wijnfles er af of ontkurkt het. Thee vergt iets meer werk. Je thee- of wijnglas eenmaal ingeschonken en heerlijk aan het genieten? Je zult merken dat je dan vaker naar de wc moet tijdens het drinken van thee. Aan de andere kant sta je niet moe, katerig of met hoofdpijn op. Dus, pick your battle.

 

Gezond thee en wijn drinken!

Waar we vroeger alcohol dronken, omdat het beter zou zijn dan water… Tja, is het tij nu gekeerd en kunnen we tot de conclusie komen dat alcoholvrij toch écht beter is voor je lichaam. Thee zorgt voor een betere doorstroming en in tegenstelling tot wijn onttrekt het geen vocht en zorgt het juist voor hydratatie. Daarnaast zitten er suikers in wijn, die sowieso niet in thee zitten. Tenzij je er zelf een paar scheppen aan toevoegt natuurlijk ????… Verder zijn zowel thee als wijn van invloed op je slaap. Thee bevat, behalve kruidenthee, cafeïne en kan een opwekkend effect hebben. Van wijn slaap je makkelijk in, maar kan je vervolgens een onrustige nacht ervaren.

 

Theesommelier Linda’s droom

Dus wordt het wijn of thee vandaag? In ieder geval wordt het een heerlijk moment voor jezelf of gezellig met anderen. Want als we ergens blij van worden, dan is het wel van al die lekkere geuren en smaken. Zeker Theesommelier Linda. Het is haar droom om thee op hetzelfde niveau te krijgen als wijn in Nederland. Het zou fantastisch zijn dat je op een terras zit en vraagt om een wijnglas gevuld met een gyokuro cold brew in plaats van een standaard ‘groene thee’.

Wij verwachten dat het niet lang meer zal duren ????…

We hebben hier de theeen voor je verzameld die het goed doen in een wijnglas. Bij iedere thee lees je tevens met welke spijsen je deze het beste kunt combineren.

Geniet ervan!

 

Stel je vraag op Facebook Messenger