Theeproeverij bij De Meerstoel | MEVROUW CHA

De thee uitjes van Mevrouw Cha

 

GEZELLIGHEID AAN DE MAAS

Dochter Janneke en moeder Liesbeth maken met hun Meerstoel het plaatsje Sambeek nog leuker om te bezoeken. Een muur vol borduursels, (omgevings-)folders buiten uitgestald in een oeroude koelkast, de springveren van een matras als decoratiewand en een kerkbank om op te zitten. Het is één verzameling aan alles dat je een thuisgevoel geeft. Het gezellige praatje van de nuchtere dames helpt daar natuurlijk ook aan mee.  

NATUURLIJKE SMAKEN 

Het thuisgevoel wordt eveneens gekenmerkt door de gelukzalige geuren vanuit de keuken. De geur vanuit de keuken en vervolgens de smaken op je bord zijn zoals ze zijn, omdat het uit eigen tuin wordt geplukt of uit andermans professionele en lokale keuken wordt gehaald. Bovendien wordt er genoeg mee geëxperimenteerd, zodat er iedere keer een nieuwe ontdekking op je bord ligt.  

DE MEERSTOEL MET MEVROUW CHA 

Sinds ongeveer 2 jaar worden de heerlijke hapjes van De Meerstoel gematcht met de heerlijke thee van Mevrouw Cha. In de vorm van een theeproeverij is het een samensmelting van verschillende smaken die worden gepresenteerd in een zes gangen menu. Alle theeleuten mogen hun ongezouten mening op een proefformulier krabbelen. Dit maakt je extra bewust van alles wat je voorgeschoteld krijgt. En wat krijg je dan bijvoorbeeld voorgeschoteld? Nou. Dit!

HET THEE EN SPIJS MENU

Theeproeverij bij De Meerstoel, merengue met matcha1.Pompoensoep met buchu

Buchu  

2.Roggebrood met oude kaas

Sakura sencha

3. Liesbeth’s ragout

Ren shen oolong

4. Gerookte forel met rode bietenroom

Lapsang souchong                              

5. Druivenchutney en blauwe kaas

Groenbos        

6. Meringue met venkel en slagroom met munt

Matcha                                   

ZELF THEE PROEVEN 

Mocht je zelf nieuwsgierig zijn geworden en spontaan zin hebben gekregen in dit heerlijk terugkerende event. Spiek dan in De Meerstoel agenda. Het kan ook zomaar zijn dat je een eigen koffiezaak, horecagelegenheid, kantoor, lunchtentje of anders hebt, dit leest en denkt “dit lijkt me heel interessant en vernieuwend voor bij ons”. Of het nu gaat om thee serveren, een theeproeverij organiseren of iets totaal anders (met thee uiteraard).. Trek ons dan aan de jas door te bellen of mailen 

 

Hoe dan ook. De Meerstoel. Neem er een keer een kijkje. En theetje

Stel je vraag op Facebook Messenger