Detoxen met thee | ontgiftingsverschijnselen verminderen

Ga je detoxen? Even een heads up… Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Er kunnen vervelende kwaaltjes ontstaan. Dit zijn je detox ontgiftingsverschijnselen. Om je goede werk niet teniet te doen is het handig om te weten wat de symptomen kunnen zijn en hoe je ze met thee kunt verminderen, zodat je het lekker vol kunt houden voor een gezond en vitaal lijf!

 

Ontgiftingsverschijnselen tijdens je detox kuur

Wat kun je verwachten als je lijf gaat ontgiften tijdens het detoxen? Stoppen met koffie, suiker en alcohol kan je hoofdpijn bezorgen. Een sterke lichaamsgeur en adem krijg je er eveneens gratis bij doordat je lichaam aan het reinigen is. Het reinigen is hard werken, waardoor je je weinig energiek, moe en koud kunt voelen. Het kan ook zo zijn dat er meer activiteit in je darmen plaatsvindt (opgeblazen gevoel) waar je lijf aan moet wennen. Daarnaast ben je mogelijk chagrijnig en prikkelbaar door het aanpassen en het ontwennen of door het afval dat in je bloedbaan circuleert. Dit zijn genoeg ongemakken bij elkaar. Nog eentje dan om het af te leren. Je kan een enorme hunkering naar zoetigheid ervaren en moeite hebben met hongergevoelens.

 

Dit wil je weten over detoxen met thee

Hoe ga je de strijd aan met deze ontgiftingsverschijnselen? Met thee! Over het algemeen zorgt het drinken van thee of kruidenthee ervoor dat de gifstoffen sneller uit je systeem worden gespoeld. Precies datgene wat je wilt bereiken met je detox kuur. Hierdoor ben je automatisch sneller het stadium voorbij waarin je last zou hebben van een sterke lichaamsgeur of adem, omdat je het afvoeren van gifstoffen (door onder andere te plassen en zweten) stimuleert. Ook je hoofdpijn verdwijnt sneller samen met het sneller verdwijnen van de giftige stoffen uit je lijf. Je zult zien dat het een positief effect heeft op alle ontgiftingsverschijnselen. De eerste dagen zijn vaak het pittigst, dus houdt vol en drink een lekkere kop thee om je snel energieker en geweldiger dan ooit te voelen.

 

Welke theesoorten helpen je bij je detox kuur?

Maar welke theesoorten helpen je specifiek bij bepaalde ontgiftingsverschijnselen? Kijk nu eens naar je darmen. Als ze op hol slaan tijdens je detox kuur, kun je dit met theesoorten verzachten die bekend staan om hun gunstige uitwerking op de darmen. Een schoolvoorbeeld daarvan is buchu. Tijdens Linda’s 3-daagse Juicy Detox sapkuur hielp brandnetel thee haar enorm uit de brand om de onrust rondom haar buik (ook door menstruatie) te downgraden.

 

Linda merkte ook dat ze veel last had van een koud lichaam. Onze verwarmende bali chai bleek hiervoor de perfecte oplossing. “Wat een heerlijke verwarmende verademing is deze thee zeg.” De Balinese ingrediënten zijn precies wat je nodig hebt om lekker op te warmen.

 

Linda ontdekte tevens wat je precies nodig hebt om je sugar rushes het hoofd te bieden. Op dag 3 van haar kuur waren deze het ergst, dus toen heeft ze groene- en zwarte theemelange gedronken. En weg waren Linda’s sugar cravings. Wil je hierbij de inname van cafeïne beperken? Laat je thee 30 seconden trekken en schenk deze eerste zet weg. Zet opnieuw de thee met een advies zettijd en drink deze tweede zet heerlijk op. Hiermee heb je sowieso meer dan 60% van de cafeïne weggeschonken. Lees hier meer over cafeïne tijdens het detoxen.

 

Wist je trouwens dat door het drinken van thee, welke dan ook, je een vol gevoel creëert? Hierdoor heb je naast je sugar rush ook je hongergevoel getackeld.

 

Klaar voor je detox!

Nu je weet hoe je met thee jouw detox kuur een stuk aangenamer kunt maken, kun je vol vertrouwen starten aan jouw eigen journey!

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger