Thee recept | 3x citroengras ijsthee om thuis te maken!

Nieuwe recepten bedenken met thee, dat is wat Theesommelier Linda het liefste doet! Het laat de mogelijkheden van thee zien. Want o o o, wat kunnen we er veel lekkers mee maken. Deze keer richten we ons op citroengras thee, die zich perfect leent om er een koude en frisse drank van te maken. Pure ijsthee! 

 

“When life gives you lemongrass, make ice tea ;)”

Zelf ijsthee maken met MEVROUW CHA

 

 

3x citroengras ijsthee

Een warme kop citroengras is een theeliefhebber’s traktatie. Met een herkenbare frisse citrus smaak en een lichte kruidige hint is onze citroengras ook als koude thee erg aangenaam. De manier van maken heeft natuurlijk invloed op de uitkomst, dus Linda is de theekeuken ingedoken om te ontdekken op welke manier je de beste citroengras ijsthee zet.

 

Dit heb je nodig:

  • Citroengras
  • Water of ijsklontjes
  • Eventuele natuurlijke toevoegingen*

*Het is altijd een feest om te proeven hoe de pure smaken van een bepaald soort (kruiden)thee tot hun recht komen wanneer je er ijsthee van maakt. De smaken op zichzelf zijn genoeg om heel enthousiast van te worden. Natuurlijk kan je ook variëren door af en toe te combineren met andere ingrediënten. Een verse framboos erbij, een takje tijm ter versiering, een aardbei op de glasrand. Je kunt van alles bedenken. Dus doe je best, maar vergeet zeker niet de pure variant te proberen.

 

Zo maak je het

1. Citroengras ijsthee

Zet je thee volgens de richtlijnen op onze meegeleverde theekaart. Laat de thee, met het citroengras er nog steeds in, afkoelen. Dit kan zowel op kamertemperatuur als in de koelkast, net wat je eigen voorkeur is. Eenmaal afgekoeld schenk je het in een glas en klaar ben je! Een citroengras ijsthee, vol van smaak.

2. Citroengras cold brew

Gebruik 1.5 keer zoveel thee dan het standaard zetadvies zegt. Vul de bodem van een ijstheefles met thee en vul deze aan met koud water. Plaats de dop op de fles, zet de fles vervolgens 6 tot 8 uur in de koelkast en geniet daarna van je koud gebrouwen citroengras thee. Je zal merken dat deze variant iets zachter is dan bij de standaard ijsthee methode.

3. Citroengras ice brew

Bevroren water weegt minder dan vloeibaar water. Pas daarom – tijdens het gebruiken van ons zetadvies – ook hierbij de 1.5 keer zoveel regel toe, alleen deze keer bij het water. Bedek de bodem van een ijstheefles met citroengras. Daarna vul je deze op met ijsblokjes of crushed ijs en laat je het bij kamertemperatuur smelten. Zodra de natuur zijn werk heeft gedaan (het hoort dat de ijstheefles niet vol zit), houd je een heerlijke ijsthee over met een licht umami gevoel.

 

Meteen aan de slag?

 

 

Zelf ijsthee maken met MEVROUW CHA

 

Meer thee inspiratie?

Vond je dit citroengras ijsthee recept leuk? Er is zoveel meer te ontdekken over thee mogelijkheden. We delen onze laatste thee updates graag met je. Klik je op de volgende knop en je blijft automatisch op de hoogte. Bovendien ontvang je direct ons gratis thee e-book vol inspiratie voor alle theeliefhebbers. 

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger