Thee op zichzelf is al een traktatie. Maar in combinatie met kleine hapjes of een grotere hap ontdek je opnieuw geuren en smaken in zowel thee als in spijs. Deze smaakuitstapjes, soms heel verrassend, plaatsen de thee en het lekkers dus in een nieuw daglicht. Zelf experimenteren we erop los. Echter is het ook fantastisch om te zien wat jullie allemaal in de keuken weten te creëren en vervolgens combineren!

 

FOODPAIRING MET GAMBA’S EN SANPIN CHA

Zo stuitten we ook op de instagram pagina van mamma_yammy. Minuk Nam vult haar feed met posts van huisgemaakte maaltijden. Scroll naar beneden en je wordt alleen maar verlekkerd met afbeeldingen van eten, eten en meer eten. Pak je tissues erbij en kwijl ongegeneerd wanneer je dus besluit om haar te gaan volgen. Maar goed, tussen al haar posts zul je zo ook gamba’s spotten. Het recept der gamba’s was volgens eigen zeggen niet helemaal perfect, maar nog steeds heerlijk. Daarbij maakte de sanpin cha van Mevrouw Cha alles behalve een mismatch en werkte zelfs mee met het verfrissen van de mond. (Meer weten over sanpin cha? Klik hier.)

 

Instagram post van gamba met groene thee jasmijn

“Life’s little pleasures: failed to make perfect Gambas al Ajillo, but shrimps were yummy no matter how much the garlic was overcooked. and drinking Okinawan green tea, a lovely gift from my dear @mmasse86, was also a good decision. it washed down the greasiness and refreshed the mouth. aaahhh, life’s not bad. really not bad.” 

 

 

 

Dus zelf een keer gamba’s klaar aan het maken, denk eens aan welke thee je erbij zou willen drinken. En andersom. Als je thee drinkt, welk hapje zou je zelf erbij bedenken? Soms een mismatch, soms een fantastische ontdekking. Heb je een fantastische ontdekking te pakken, dan “is het leven niet slecht, helemaal niet slecht”.

 

Stel je vraag op Facebook Messenger