Losse thee zetten | Welke Accessoires zijn handig?

Bij ons theedrinkers gaat er bijna geen dag voorbij zonder te genieten van een kopje thee. Laten we het onszelf daarom zo makkelijk mogelijk maken en ervoor zorgen dat de thee zo lekker mogelijk zal smaken. Dit doe je met de beste thee accessoires, waarmee je thuis thee zet als een échte Theesommelier. Lees deze blog en ontdek wat je nodig hebt bij het zetten van losse thee. Je kan ook met mijn video beginnen en dan verder lezen.

 

“LIFE IS LIKE A CUP OF TEA, IT’S ALL IN HOW YOU MAKE IT”

Losse thee zetten met MEVROUW CHA

 

  • Stap 1 – Kwaliteitsthee

Wil je de lekkerste thee zetten? Dan heb je op de eerste plaats nodig: losse kwaliteitsthee. Hoe weet je nu welke thee de juiste kwaliteit bevat? Meer over het herkennen van kwaliteitsthee lees je hier. Of je kunt het jezelf makkelijk maken en kiezen voor de thee van MEVROUW CHA. Bij MEVROUW CHA ben je namelijk zeker van losse theebladeren van hoogwaardige kwaliteit.

 

  • Stap 2 – Water

Van theebladeren alleen kun je niet drinken. Thee bestaat voor 99% uit water. Dit is het tweede belangrijke ingrediënt voor een (h)eerlijk kopje thee. Vaak kiezen we in Nederland voor kraanwater, waarin de thee van MEVROUW CHA mooi tot zijn recht komt. Ook kun je eens proberen om mineraalwater te gebruiken om te kijken welk verschil je ervaart en wat zelf je voorkeur heeft.

 

  • Stap 3 – Waterkoker

Het water staat klaar. Je kunt er thee aan toevoegen voor een koud gebrouwen ijsthee. Klik hier en lees hoe je deze cold brew tea maakt. Wil je echter een lekker warm kopje thee, dan is het opwarmtijd. Mijn advies: gebruik een waterkoker met temperatuurregeling. Hiermee kun je met één druk op de knop jouw ideale temperatuur instellen om het vervolgens op je theeblaadjes te schenken.

Een waterkoker zonder temperatuurregeling en een Quooker doen natuurlijk hetzelfde, alleen zul je de temperatuur in dat geval zelf moeten regelen. Hoe doe je dit? Wacht met de theebladeren en schenk eerst het water in je lege theekopje of lege theepot. Hiermee koelt het water al 10 graden af. Vervolgens verlaagt iedere 5 minuten wachttijd je temperatuur met nog eens 10 graden. Zodra je de ideale temperatuur hebt afgewacht, doe je de theebladeren erbij. Even laten trekken en je genietmoment staat voor je klaar.

Heb je trouwens geen waterkoker en geen Quooker in huis? Dan helpt de traditionele fluitketel of pan je met een omleiding ook naar Rome!

Losse thee zetten met MEVROUW CHA

 

  • Stap 4 – Theezetter

Je hebt theebladeren en je hebt warm water. Tijd om thee te zetten met de juiste theezetter voor jou! Je kunt kiezen uit de onderstaande (door een Theesommelier geteste) thee tools. Voor jou en je hele gezin, je werkgroepje of vriendenclub is er de handige ijstheefles voor zowel warme thee als ijsthee. Het is de moderne variant van een theepot. Vul de bodem met losse thee en vul het geheel aan met koud of warm water (bij warm water uitschenken met je mooiste theedoek). De ingebouwde filter houdt de theebladeren tegen bij het uitschenken. Handig! Voor je tea-for-one momentje kun je beter gaan voor het theezeefje in je theekopje. Dan zijn er nog de theefilters. Deze kun je gebruiken voor het zetten van een theekopje én een theepot. Nog een kleine tip: vouw de theefilter 3x (zoals in de introductiefilm) en neem de thee met je mee voor een heerlijk theemoment later op de dag.

 

Haal de juiste thee accessoires in huis

Met een paar thee accessoires haal je heel veel smaak in huis. Kijk in het thee accessoire assortiment van MEVROUW CHA en vind de thee tools die jij nodig hebt om jouw favoriete thee te zetten. 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger