Sparkling Tea VINTER 5.0%
€ 19,99
Sparkling Tea VINTER, de verfijnde theechampagne uit Denemarken, biedt een winters feest van witte en zwarte thee, chaikruiden en een vleugje riesling. Een unieke smaaksensatie voor de koude maanden. Skål!
Uitverkocht
- Mousserende thee van Deense sommelier
- Champagne gemaakt van witte en zwarte thee
- Warm en kruidig met kaneel, kardemom en citrusaccenten
Copenhagen Sparkling Tea
Copenhagen Sparkling Tea is een smaakrevolutie als het gaat om thee. De Sparkling Tea's worden gemaakt van een combinatie van hoogwaardige biologische thee. "Elke fles bevat tot wel 13 verschillende theeën om een unieke smaak te creëren." Je serveert de mousserende thee gekoeld en het liefst in je mooiste champagneglas.
Theesoort
De VINTER Sparkling Tea? Dat is een gezellige samenwerking tussen zwarte en witte thee, een beetje chai-kruidenkracht en een vleugje riesling voor een bescheiden alcoholgehalte van 5%.
Herkomst
Deze theechampagne vindt zijn roots in de kelders van Deense sommelier Jacob Kocemba. Hier worden ambacht en avontuurlijke theecreativiteit gecombineerd tot een verrassend niet-alcoholisch drankje dat de theewereld op zijn kop zet. Een sprankelende revolutie van smaken, met een knipoog naar champagne. Check ook eens de andere variant: Sparkling Tea BLÅ.
Smaak
De mousserende theedrank VINTER ruikt als een verwarmende chai thee met een vleugje kaneel, citrus, versgebakken brood... zelfs ceder! De smaak? Denk aan kardemom, kruidnagel, rozijn, en ja, meer citrus. Het is als een thee-explosie, maar dan op een chique, elegante manier.
Hoeveelheid
De inhoud van de fles is 750 milliliter. Serveer de bubbels in mooie champagneflûtes van gemiddeld 150 milliliter en je geniet van 5 glazen sprankelende theedrank.
Wist je dat
VINTER vanuit het Deens naar het Nederlands vertaald 'winter' is? Op zich wel logisch, voor een koude champagnethee die perfect past bij het koudste seizoen van het jaar 😉
Bereidingswijze
Theesommelier’s tip
Serveer de non-alcoholische theedrank goed gekoeld, tussen 6-8 graden Celsius, voor een optimale smaakervaring.
Recepten
Thee- en foodpairing
Sommelier Jacob geeft aan: “Het idee achter VINTER was de creatie van een unieke smaak die perfect past bij het koudste seizoen van het jaar. Tegelijkertijd moest deze de bestaande ideeën van wat te drinken tijdens de vele maaltijden, feestdagen en gezellige momenten in de winter op zijn kop zetten.” Probeer deze winterse editie dus uit met de typische seizoensgerechten. Vijgentaartje, stoofpot, kaasplank, appeltaart. Doe wild!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.