Puerh thee

Toont alle 2 resultaten

Puerh thee

Puerh thee is een gefermenteerde theesoort vol aardse smaken. Bij puerh thee draait alles om de laatste fase van bereiding. De thee wordt in een donkere, vochtige ruimte te rijpen gelegd. Een theeboer kan besluiten dit enkele maanden vol te houden en een theeboer kan ervoor kiezen om jarenlang (soms wel tot 60 jaar lang!) met smart te wachten op zijn juweeltje. Dit fermentatieproces geeft puerh zijn eigen identiteit. “Ik ben een post-gefermenteerde thee vol aardse smaken en hoe ouder ik ben des te zachter van smaak ik word.” Onder deze vintage thee vallen een tweetal soorten. Raw puerh thee rijpt op een natuurlijke manier en bij cooked puerh thee wordt het proces door toevoeging van vocht en enzymen op gang gebracht.

Puerh thee maakt indruk met zijn diepe donkere kleur en aroma. Alle smaken die zich met de jaren hebben kunnen vormen komen tot zijn recht met water van een temperatuur rond de 90 graden. De theeliefhebber zal dan maar al te graag kennis willen maken met deze oude vriend.

Oorspronkelijk wordt puerh gevormd tot een soort theetegel, of soms een paddenstoel. Het is hierbij de bedoeling dat je een gewenste hoeveelheid van de samengeperste thee afbreekt. Puerh is bij Mevrouw Cha als losse thee verkrijgbaar voor jouw theekop of theepot vol heerlijke thee.

Stel je vraag op Facebook Messenger