Losse Oolong thee | Direct van de theeboer & Fairtrade

Oolong thee

Toont alle 4 resultaten

Oolong thee

Oolong thee is een unieke theesoort die zich ergens tussen groene en zwarte thee bevindt. Het wordt gekenmerkt door zijn gedeeltelijke fermentatieproces, waarbij de theeblaadjes worden blootgesteld aan lichte oxidatie. Bij groene thee blijven de blaadjes groen door het oxidatieproces te stoppen. Zwarte theebladeren daarentegen zijn volledig geoxideerd. Oolong balanceert er precies tussenin. Deels geoxideerd betekent niet dat iedere oolong eenzelfde graad van oxidatie heeft. Het varieert van licht tot zwaar geoxideerd. Beiden enorm smaakvol en vaak prachtige plaatjes om te zien. Vergeet dus niet een kijkje te nemen wanneer het vaak opgerolde theeblad zich ontvouwt in je theekopje!

Waarom Oolong thee drinken?

Naast zijn heerlijke smaak heeft Oolong thee ook diverse gezondheidsvoordelen. Het bevat antioxidanten en polyfenolen die je immuunsysteem kunnen ondersteunen en je lichaam kunnen beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Oolong thee kan ook helpen bij het bevorderen van de spijsvertering en het versterken van de stofwisseling. Bovendien wordt het vaak geassocieerd met het verbeteren van de mentale alertheid en het verminderen van stress.

Zetwijze van Oolong thee

Om optimaal te genieten van je Oolong thee-ervaring, is het belangrijk om de juiste zetmethode te volgen. Gebruik water van ongeveer 85-90°C en laat de theeblaadjes enkele minuten trekken voor een perfecte infusie. Hierdoor kunnen de subtiele smaken en aroma’s zich volledig ontwikkelen, wat resulteert in een buitengewone theebeleving. Je ontvangt bij iedere thee een beschrijving zodat je de smaken optimaal naar boven kunt halen.

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 753 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger