Oolong thee

Toont alle 2 resultaten

Oolong thee

Waarom je oolong thee in huis wilt hebben? Nou, je kunt ongegeneerd van beide werelden genieten, want de bereiding en de smaak ligt tussen groene en zwarte thee in. Bij groene thee blijven de blaadjes groen door het oxidatieproces te stoppen. Zwarte theebladeren daarentegen zijn volledig geoxideerd. Oolong balanceert er precies tussenin en wordt deels geoxideerd. Deels geoxideerd betekent niet dat iedere oolong eenzelfde graad van oxidatie heeft.

Er zit veel variatie tussen de verschillende oolong theeën, van licht tot zwaar geoxideerd. Licht geoxideerd en nog redelijk groen van karakter is bijvoorbeeld de jin xuan oolong, romig en met een natuurlijke zoete hint van karamel. De zwaarder geoxideerde rotsthee rougui oolong, met eveneens zoete tonen in zich, zou je kunnen verwarren met zwarte thee. Zodra de blaadjes vochtig zijn vormt zich nog een groenige gloed over de thee heen.

Rolling, rolling, rolling… De laatste stap in  het productieproces van oolong is het op een bepaalde manier vormen van de theebladeren. Oolong thee kan tot bolletjes worden gevormd en kunnen in een langwerpige vorm worden gedraaid. Niet alleen smaakvol, maar ook een mooi plaatje om te zien. Vergeet dus niet een kijkje te nemen wanneer het opgerolde theeblad zich ontvouwt in je theekopje!

Stel je vraag op Facebook Messenger