Mijn thee droom is…

Wonen in China heeft me kennis laten maken met een theecultuur die mijn ogen opende. De geur- en smaakbeleving van de losse kwaliteitsthee uit China heeft veel impact op mij gehad. Zoveel zelfs, dat er op dat moment en op die plek een droom is ontstaan waardoor mijn hele leven is veranderd. De droom om losse thee van de beste kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Het najagen van die droom brengt MEVROUW CHA steeds dichterbij het doel om het grootste kwalitatieve theebedrijf van Nederland te worden.

 

“Be the change you want to see in the world.”

 

Theeplant met theebladerenMijn thee droom met echte thee van de oorsprong

De thee droom is ontstaan en groeit door vanuit passie (als theeliefhebber) en vakmanschap (als Theesommelier). Enkel de beste smaken worden geselecteerd tijdens de theereis die ik één keer per jaar maak. Deze smaken vind je wanneer de theeplant daadwerkelijk groeit op een plek waar deze graag groeit. Dit komt de kwaliteit ten goede, zodat er voor je kopje thee minder gram nodig is en meer opschenkingen mogelijk zijn voor een fijne smaakbeleving.

 

“Less is more.”

 

Zacht en vol van smaak

Kwalitatieve thee is zacht en vol van smaak en des te langer je deze laat trekken des te ronder wordt de smaak. MEVROUW CHA weet als geen ander dat er verschillende factoren zijn die voor bittere thee zorgen en selecteert alleen thee gemaakt door vakmensen.

 

Koud en warm drinkbaar

Aangezien de thee van MEVROUW CHA geen bitters bevat, is de thee ideaal om in de zomer ijsthee van te maken zonder dat je er suiker aan toe hoeft te voegen. De thee is namelijk zowel koud als warm drinkbaar. Ook als je lekker thuis aan het werk bent en de thee vergeet die je zojuist hebt gezet… Koud zorgt het ook voor een dorstlessend en smaakvol moment.

 

Ervaar het zelf en koop de thee van MEVROUW CHA in de online thee shop via de knop hieronder.

 

 

Mogelijkheden van MEVROUW CHA thee

Thee is afkomstig van de camillia sinenis (theeplant) en kent onwijs veel mogelijkheden als je het mij vraagt. Je kunt er onder andere ijsthee mee maken, mee koken en bakken of mee combineren met eten. Zo kun je thee thuis inzetten als alcoholvrije drank, passend bij de smaken op je bord. Of ervaar thee met spijs in de Theeboerderij tijdens een theeproeverij met lunch onder begeleiding van een Theesommelier.

 

Mevrouw Cha op theereis in BaliToegankelijkheid

Tijdens de theeproeverij met lunch komen er verschillende aspecten van de thee mogelijkheden naar voren. Het bereiden van thee uit een glazen theepot, zodat je ziet wat je drinkt, en uitschenken in een feestelijk glas. Of het bereiden van thee in een kopje met meermaals opschenken. Het komt allemaal voorbij. Je ervaart de Westerse toepassing op het natuurproduct dat bij de theeboeren met juiste vakkennis, doorgegeven van generatie op generatie, vandaan komt. Ontdek je tijdens de proeverij theesoorten die ook graag thuis zou willen zetten, dan kun je deze na de theeproeverij kopen en meenemen.

 

“The best of both worlds.”

 

 

Welke thee zal ik kopen?

Mocht je in de online thee shop of tijdens de theeproeverij echt niet kunnen kiezen tussen de unieke theesoorten, dan is het thee abonnement jouw product. Iedere maand selecteer ik een thee die je de eerste vrijdag van de maand krijgt thuisgestuurd. Zo ontdek je jouw “droom van een thee” vanaf je eigen bank. 

 

 

Mee op theereis

Ontdek de wereld van thee samen met MEVROUW CHA en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte. Hoe fijn is dat? PS: bij inschrijving ontvang je gelijk je welkomstcadeau en het nieuwste e-book vol thee inspiratie. 

 

Alles over theemelanges

Alles over theemelanges

Zoek je het woord melange op in de Van Dale, dan stuit je op de term mengsel. Mengsel wordt geduid...

Thee in plaats van wijn?

Thee in plaats van wijn?

Thee of wijn? What to choose, what to choose… Allebei verzorgen ze een heerlijk genietmoment,...

Stel je vraag op Facebook Messenger