Mengding huangya
Vanaf € 14,95
Mengding huangya is een ware grand cru onder de theesoorten want deze bergthee is gemaakt van enkel de bladknoppen van de theeplant. Dit zorgt voor een complexe, volle en delicate smaak die met tonen van vanille en hazelnoot iedere theedrinker positief verrast!
- Zeldzame gele bergthee uit China
- Uitsluitend gemaakt van de kostbare bladknoppen
- Volle, delicate smaak met hazelnoot en vanille tonen
Theesoort
Mengding huangya is een gele theesoort uit de Mengding bergen. Nu is gele thee zeldzaam, laat staan gele thee enkel gemaakt van gele theeknoppen. De bladknoppen trekken vaak de mooiste smaken van de theeplant naar zich toe. Dat deze losse thee uitsluitend de bladknoppen bevat, maakt dus dat je luxe smaken in je theekopje kunt verwachten. Wie dit dat nou niet proeven?
Herkomst
Deze parel van een gele thee ontdekte theesommelier Linda tijdens haar theereis in China. Daar belandde ze tussen de Mengding bergen in Sichuan, een provincie midden in China. Hoewel de provincie bekend staat om zijn pittige keuken, is mengding huangya bijzonder zacht in smaak.
Smaak
Gele thee is over het algemeen milder dan groene thee. Ook deze gele bergthee spreekt zich uit in volle en toch delicate smaken. Neem je een slokje, dan proef je eerst een mooie balans tussen vegetale en kruidige tonen. Een paar seconden later komen de toetsen van hazelnoot en vanille door, die de complexiteit in de thee weergeven. Al met al, eentje die je bijblijft!
Hoeveelheid
Met 2 gram thee drink je 3 kopjes à 250 ml.
25 gram losse thee | 37 kopjes
50 gram losse thee | 75 kopjes
100 gram losse thee | 150 kopjes
Wist je dat
Gele thee zijn smaakpalet dankt aan de manier van verwerken? Gele thee lijkt namelijk op groene thee, maar bij gele thee kiest de theeboer ervoor om een extra stap aan het productieproces toe te voegen. Deze extra stap wordt ook wel Meng Huang genoemd. Dit betekent letterlijk het geel worden onder invloed van water en temperatuur, dat zich vanuit de thee wereld vertaalt naar stoom. Door het stomen gaat de thee ‘zweten’ en is er sprake van een lichte oxidatie die zorgt voor de unieke zachte smaak met een boterachtig zoete toets. Je kunt je voorstellen dat je een ware theemeester moet zijn om dit voor elkaar te krijgen.
Bereidingswijze
Video
Kijk naar deze video en leer in een paar simpele stappen hoe je het beste heerlijke losse thee kunt zetten.
Thee accessoires
Wanneer je als theeliefhebber kiest voor thee van topkwaliteit, dan wil je ervoor zorgen dat je de verse geuren en smaken zo lang mogelijk optimaal houdt. Om kwaliteit te behouden bewaar je de thee op een droge, donkere, afgesloten en koele plek. Dit gaat zeker lukken met de authentieke thee bewaarblikken van MEVROUW CHA.
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|---|
Gewicht | 25 gr, 50 gr, 100 gr |
Recepten
Tip van theesommelier Linda
Je moet niks. Maar eigenlijk moet je toch echt deze mengding huangya proeven in combinatie met iets noten-achtigs! Zet bijvoorbeeld een pecantaart in de oven, smeer een heerlijk broodje met zelfgemaakte amandelpasta of maak misschien een klassieke appel notentaart.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.