Matcha thee met eten | Tips van Theesommelier Linda

Thee en eten gaat volgens MEVROUW CHA héél goed samen! Bij iedere thee- en spijscombinatie kan het zijn dat je een mooie match te pakken hebt, waarbij je verrast wordt door de smaakexplosie. Toch… als je experimenteert, komt het ook wel eens voor dat je een mismatch maakt. Idealiter creëren we natuurlijk (bijna) alleen maar topmatches! Om hiervoor te zorgen houden we #4 pijlers in de gaten.

 

Thee arrangement bij Restaurant Strandlodge

 

1. Ingrediënten uit het land van oorsprong combineren

Bij smaakcombinaties die we tijdens MEVROUW CHA’s theeproeverij met lunch serveren, putten we altijd inspiratie uit de oorsprong van alle producten. Maak je bijvoorbeeld thee van kurkuma uit zuidoost Azië, kun je dit prachtig matchen met kokosmelk van de hoge kokospalmen uit hetzelfde gebied.

2. Kennis van complementaire smaken

Om te weten welke ingrediënten je met elkaar kunt combineren is het handig om je in thee- en foodpairing te verdiepen. Hoe meer je weet, des te beter het combineren je af gaat. Zo kun je boeken, zoals De Smaakbijbel van Niki Segnit of Smaakvrienden van Angélique Schmeinck, gebruiken om van te leren.

Haal deze vooral bij je lokale boekhandel of kookwinkel om er zo voor te zorgen dat deze winkel nog lang bij jou in de buurt blijft bestaan. Bovendien, het is veel gezelliger! Zo haalt Theesommelier Linda haar boeken altijd bij Devine & Delicious. Hebben zij het boek niet op voorraad? Dan bestellen ze het met alle liefde bij. Je kunt het boek natuurlijk ook online bestellen en het dan lopend ophalen. Lang leve minder CO2 uitstoot ????. Een beter milieu begint bij jezelf. Lees meer over wat MEVROUW CHA doet voor een schone wereld in deze blog.

3. Gebruik dezelfde ingrediënten in thee en gerecht

Contrasterende smaken kunnen voor enorm mooie smaakverrassingen zorgen. Andersom werkt het ook! Gebruik de thee die je drinkt in het gerecht dat je erbij serveert. Geniet van een kopje lavendel thee naast heerlijke lavendel scones met een beetje clotted cream en confituur. Perfect voor een high tea! Of gewoon zomaar.

4. Gewoon doen

Misschien wel de beste tip is: gewoon doen! Door allerlei soorten thee met uiteenlopende hapjes of gerechten te combineren en simpelweg te proeven, proeven, proeven (meest vervelende klus ????)… kom je er vanzelf achter wat wel of juist niet bij elkaar past. Deze ervaring neem je weer mee naar je volgende experimenten, die daardoor steeds beter en beter gaan. De beste uitvindingen zijn ten slotte ook vaak ontstaan door ongelukjes.

Bestel hier je thee en start met experimenteren

We zijn enorm benieuwd hoe het jullie allemaal vergaat. En laat het ons vooral weten als je een perfect paar gevonden hebt!

Stel je vraag op Facebook Messenger