Theeproeverij | MEVROUW CHA | Met Theesommelier Linda

Een goed begin is het halve werk. Met een champagneglas vol bijzonders worden de gasten van de theeproeverij ontvangen in de Theeboerderij van MEVROUW CHA. Op dat moment wordt je al meegenomen in de mooie wereld van thee. De proeverij leert je over thee en al zijn mogelijkheden. Hoe ziet dat er nu precies uit?

Leren over thee door te proeven

De Theeboerderij van MEVROUW CHA opent haar deuren voor ons theeleuten, zodat Theesommelier Linda haar expertise kan inzetten om ons meer te leren over de wereld van thee. De beste manier om te leren over thee is door (héél vervelend!) te proeven.

De eigenschappen van de verschillende theesoorten, de manieren van thee zetten… Bij MEVROUW CHA hoor je het allemaal. Verhalen die je volledig begrijpt, wanneer je proeft waar het over gaat.

Welkomstthee in een champagneglas

Neem het welkomstdrankje van afgelopen weekend. Een champagneglas gevuld met verveine uit eigen tuin en een roosje uit Marokko. Linda kan je zeggen dat het perfect bij elkaar past, omdat de bloemige tonen van de rozenthee een fantastische aanvulling zijn op de citrus smaak van de verveine. Toch wil je dit zelf ervaren!

Proef zelf het verschil

Linda kan jou eveneens het verschil aangeven tussen jasmijn parels en sanpin cha. Jasmijnbloesem wordt ’s avonds bij deze thee gelegd en zo wordt het aroma van de twee theesoorten bepaald. Bij sanpin cha wordt dit één keer gedaan (bovendien wordt er jasmijnbloesem toegevoegd aan de thee) en bij jasmijn parels wordt dit acht keer gedaan. Wederom, dit verschil wil je zelf proeven.

Afgelopen weekend hebben de gasten van MEVROUW CHA niet alleen kennis gemaakt met verveine, roosjes, jasmijn parels en sanpin cha. Earl grey en lavendel kwamen ook voorbij. Staat deze thee thuis al ergens in jouw kast? Je kunt het altijd bestellen via onze online thee shop?

Word theespecialist

Alle theesoorten die worden geserveerd hebben een eigen verhaal. Zo vertelt iedere theesoort je iets nieuws over thee. Iets nieuws dat je kunt gebruiken om jouw eigen theewereld te vergroten. Voor je het weet ben je zelf theespecialist. Zo komt iedere theesoort die je bestelt bij MEVROUW CHA samen met een theekaart vol tips en allerlei weetjes. 

Nieuwsgierig geworden naar de theeproeverijen? JA, ik wel!

Stel je vraag op Facebook Messenger