Een goed begin is het halve werk. Met een champagneglas vol bijzonders worden de gasten van de theeproeverij ontvangen in de Theekamer van Mevrouw Cha. Op dat moment wordt je al meegenomen in de mooie wereld van thee. De proeverij leert je over thee en al zijn mogelijkheden. Hoe ziet dat er nu precies uit?

 

LEREN OVER THEE DOOR TE PROEVEN

De Theekamer van Mevrouw Cha opent in de weekenden haar deuren voor ons theeleuten, zodat theesommelier Linda haar expertise kan inzetten om ons meer te leren over de wereld van thee. De beste manier om te leren over thee is door (héél vervelend!) te proeven.

De eigenschappen van de verschillende theesoorten, de manieren van thee zetten, de uiteenlopende combinaties van thee met spijs… Bij Mevrouw Cha hoor je het allemaal. Verhalen die je volledig begrijpt, wanneer je proeft waar het over gaat.

 

WELKOMSTTHEE IN EEN CHAMPAGNEGLAS

Neem het welkomstdrankje van afgelopen weekend. Een champagneglas gevuld met verveine uit eigen tuin en een roosje uit Marokko. Linda kan je zeggen dat het perfect bij elkaar past, omdat de bloemige tonen van de rozenthee een fantastische aanvulling zijn op de citrus smaak van de verveine. Toch wil je dit zelf ervaren!

 

PROEF ZELF HET VERSCHIL

Linda kan jou eveneens het verschil aangeven tussen jasmijn parels en sanpin cha. Jasmijnbloesem wordt ’s avonds bij deze thee gelegd en zo wordt het aroma van de twee theesoorten bepaald. Bij sanpin cha wordt dit één keer gedaan (bovendien wordt er jasmijnbloesem toegevoegd aan de thee) en bij jasmijn parels wordt dit acht keer gedaan. Wederom, dit verschil wil je zelf proeven.

 

EEN MENUKAART MET THEE EN SPIJS

Afgelopen weekend hebben de gasten van Mevrouw Cha niet alleen kennis gemaakt met verveine, roosjes, jasmijn parels en sanpin cha. Earl grey en lavendel kwamen voorbij. Daarnaast werden gerechten tijdens een aansluitende lunch gecombineerd met honingbos, jin xuan oolong, houjicha en citroengras.

Staat deze thee thuis al ergens in jouw kast of bestel je jouw (h)eerlijke thee direct via onze thee boutique? Haal je inspiratie dan uit het menu van de afgelopen theeproeverij.

Menukaart theeproeverij van Mevrouw Cha

 

WORD THEESPECIALIST

Alle theesoorten op dit menu hebben een eigen verhaal. Zo vertelt iedere theesoort je iets nieuws over thee. Iets nieuws dat je kunt gebruiken om jouw eigen theewereld te vergroten. Voor je het weet ben je zelf theespecialist. Zo komt iedere theesoort die je bestelt bij Mevrouw Cha samen met een theekaart vol tips en allerlei weetjes. Ontdek ze.

 

Nieuwsgierig geworden naar de theeproeverijen? JA, ik wel!

Stel je vraag via mail