Lapsang Souchong
Vanaf € 7,95
Dit is een thee voor de échte theeliefhebber. Lapsang souchong is een zwarte thee, zacht en licht zoetig, met een karakteristiek rokerig aroma. Uniek in zijn soort. Bovendien heerlijk te combineren met uiteenlopende hapjes en gerechten.
- Uniek gerookt karakter met een zachte smaak
- Een culinair wonder met enorme veelzijdigheid
- Een ‘moet je ooit geproefd hebben’ voor theeliefhebbers
Theesoort
Lapsang souchong is een bekende gerookte zwarte thee en wordt in China ook wel "Zheng Shan Xiao Zhong" genoemd.
Herkomst
Deze thee van MEVROUW CHA komt uit Fujian in China.
Smaak
Een volle body en toch zacht van smaak met een licht zoetje en een kenmerkende rokerige smaak door het roken boven het vuur van pijnboomnaalden.
Hoeveelheid
Met 2 gram thee drink je 3 kopjes à 250 ml.
25 gram losse thee | 37 kopjes
50 gram losse thee | 75 kopjes
100 gram losse thee | 150 kopjes
Wist je dat
Deze zwarte gerookte thee per toeval is ontstaan? De originele lapsang souchong is niet gerookt. Rumour has it dat de Engelsen een verlaten theeplantage in China ontdekten die door de gevluchte Chinezen in brand was gestoken. De theeplanten die niet afgebrand waren, hebben de Engelsen meegenomen. Er is thee van gezet en blijkbaar met succes. De Engelsen vonden het rokerig aroma fantastisch, waardoor de gerookte thee in Europa is gebleven.
Tip van Theesommelier Linda
Lapsang souchong gaat ontzettend goed samen met onze verfrissende earl grey! Neem van ieder de helft van onze aanbevolen hoeveelheid en zet er een heerlijk kopje thee van.
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|---|
Gewicht | 25 gr, 50 gr, 100 gr |
2 beoordelingen voor Lapsang Souchong
Recepten
Thee- en foodpairing
Deze thee doet het erg goed als culinair wonder. Door zijn gerookte karakter kun je het machtig mooi combineren met hapjes en gerechten. De thee paart bijvoorbeeld perfect met gerookte vis- of vleesgerechten, met rood- en blauwflora kazen, met kruidige Indiase maaltijden en met gerookte groenten gerechten (zoals gerookte paprika soep). Daarnaast is de thee heel geschikt om mee te koken. Je kunt lapsang souchong gebruiken in onder andere marinades en bouillon. In poedervorm is het zelfs te gebruiken om vlees of vis mee te kruiden. En wat denk je van het toevoegen van de lapsang bladeren aan water dat je gebruikt om iets lekkers mee te stomen? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Heleen
Ik ben een groot fan van zwarte thee. Deze lapsang souchong is ‘rokerig’ en echt super in combinatie met gerookte zalm. Ja! Thee-/spijscombinatie! 🙂
Marie-Christine Van der Gronde (geverifieerde eigenaar)
Wow, wat is dit een bijzonder zachte lapsang! Je proeft de kwaliteit aan de relatieve zachtheid. Natuurlijk is het bitter, want dat is nu juist de bedoeling, maar het is niet zo dof bitter. En het rokerige smaakt… rustig, niet zo hard en overheersend als ik vaak in andere merken heb geproefd. Echt, genieten!