Is Kruidenthee Gezond? | Theesommelier Linda vertelt

In de online thee shop van MEVROUW CHA vind je (h)eerlijke kruidenthee, ook wel bekend als tisane. Vanuit eeuwenoude kruidenleer leren we dat het werd en nog steeds wordt gedronken vanwege gezondheidsoverwegingen. Omdat ik een vitale leefstijl nastreef, wil ik hier het fijne van weten. Nieuwsgierig naar mijn inzichten? Pak dan een kopje kruidenthee erbij en lees lekker verder óf klik hier en bekijk de korte video. 

 

Thee of kruidenthee?

In de online thee shop van MEVROUW CHA (klik op de volgende knop) vind je de 6 theesoorten die we kennen: gele thee, groene thee, oolong thee, pu erh thee, witte thee en zwarte thee. De theebladeren van deze uiteenlopende soorten stammen af van de theeplant, camellia sinensis. 

 

Losse thee van MEVROUW CHAHoe zit het met kruidenthee? Kruiden komen niet van de theeplant, dus officieel mogen we het geen thee noemen. Wanneer je kruiden gebruikt voor het maken van een warme drank, spreek je van een kruideninfusie.

Het verschil in herkomst van de twee natuurproducten maakt dat thee van theebladeren cafeïne bevat en een kruideninfusie van het kruiden assortiment van MEVROUW CHA cafeïnevrij is. Klik hier om meer te weten te komen over thee en cafeïne.

 

“Nature is yours to explore.”

 

 

Kruidenthee top 3

In het kruidenthee assortiment van MEVROUW CHA vind je een variëteit aan unieke kruiden. Iedere kruidensoort is een nieuwe ontdekking van geur en smaak. Het meest populaire drietal is: 

Buchu kruidenthee van Mevrouw Cha

Buchu 

Lemongrass citroengras kruiden thee van Mevrouw Cha in witte theekop.

Citroengras

Biologische verveine kruidenthee van Mevrouw Cha

Verveine

 

Een kopje kruidenthee voor je gezondheid

Iedere kruidensoort bevat bepaalde voedingsstoffen die een vitaal en gezond leven kunnen ondersteunen. Verveine kruiden staan bijvoorbeeld bekend om hun positieve werking op de spijsvertering. Klik hier en lees ook over de mogelijke gezondheidseffecten van buchu. Over hopbellen hebben we eveneens het een en ander uitgezocht (lees hier). Hoewel mijn ervaring me leert dat kruidenthee helpt bij het nastreven van mijn leefstijl, adviseer ik bij gezondheidsproblemen altijd om je huisarts of een geneeskundige te raadplegen.

 

Tips van de Theesommelier

Je kunt genieten van een kruideninfusie vanwege de smaakbeleving en, zoals we nu hebben geleerd, ook vanwege de gezondheid. Drink je de kruidenthee voor je gezondheid, dan wil ik je nog de volgende tips meegeven:

 

Theesommelier Linda van MEVROUW CHA

  • Gebruik een zettijd van minimaal 10 minuten
    Om de gezonde stoffen uit de kruiden te halen, heb je een minimale zettijd van 10 minuten nodig.
  • Gebruik gedroogde kruiden
    Bij verse kruiden gaat het voornamelijk om smaak. Door de celstructuur van gedroogde bladeren, kan de plant ook zijn gezonde werking afgeven.

 

“Nothing looks as good as healthy feels.”

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger