Koken met thee | Tomatensoep op basis van lavendel thee, YAM

Koken met thee doet Theesommelier Linda al jaren! Het is leuk om iedere keer weer nieuwe overheerlijke thee en spijs combinaties uit de koksmuts te toveren. Ook het experimenteren met soepgerechten en thee uit eigen assortiment leidde tot unieke smaakbelevingen. Tomatensoep gemaakt op basis van lavendel thee is daar een treffend voorbeeld van. 

 

“Flower it up!”

Thee en spijs inspiratie van Theesommelier Linda

 

Tomatensoep met lavendel

Je kan lavendel thee serveren bij je tomatensoep, heerlijk als complimenterend drankje. Maak het nog mooier en bereid die o zo standaard tomatensoep mét lavendel thee. De smaken passen perfect bij elkaar en dat vleugje lavendel in je soep doet precies genoeg om van een unieke smaakbeleving te genieten.

 

Dit heb je nodig (voor 4 porties):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gedroogde provinciaalse kruiden
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 kg verse tomaten
  • 1 lavastakje (maggiplant)
  • 1 liter lavendel thee
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse provinciaalse kruiden, fijngesneden

 

Zo maak je het

1. Schil en snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de verse tomaten ook alvast in kwartjes.

2. Doe een scheutje olijfolie in een warme pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat dit even aanfruiten en voeg vervolgens de gedroogde provinciaalse kruiden (zoals oregano, tijm en rozemarijn) toe, bak een paar minuten zachtjes mee.

3. Voeg nu de verse tomaten toe en laat het geheel, met af en toe roeren, warm worden. Doe nu het lavastakje erbij. Dit is je smaakvolle vervanger voor zout en bouillon. Let wel op: doe het takje er in zijn geheel in, zodat je er aan het einde van de rit makkelijk weer uit kan halen. Als laatste doe je er 1 liter lavendel thee bij (nieuw gezet óf een thee-restant van de vorige dag, want het is zonde om overgebleven thee weg te gooien).

4. Laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur. Haal hierna het takje van de maggiplant eruit en pureer de soep met een staafmixer. Haal het vervolgens door een passeerzeef, als je niet van velletjes houdt. Breng op smaak met zout en peper.

5. Decoreer door er verse provinciaalse kruiden op te leggen en serveer de soep uit.

 

Kun je niet wachten dit te proeven? Maak het zelf en koop je ingrediënten bij ondernemers uit eigen streek, die je het gunt. En voor je lavendel thee, één klik hieronder en je haalt de beste kwaliteit in huis.

 

Thee en spijs inspiratie van Theesommelier Linda

 

Meer thee en spijs recepten?

Als Theesommelier ben je elke dag bezig met thee en heeft Linda vanuit haar unieke theeproeverijen al veel thee en spijs combinaties op tafel gezet. Een aantal van deze combinaties vind je tussen onze blogartikelen. Waar overigens nog veel meer tussen staat dan enkel recepten. Klik je op de volgende knop en raak geïnspireerd door onze thee blogs. 

 

De waardering van mevrouwcha.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 813 reviews.
Stel je vraag op Facebook Messenger