Koken met thee | Een rode linzensoep met honingbos traktatie!

Koken met thee, ja het kan! Wist je bijvoorbeeld dat je soep heerlijk kunt bereiden met thee in plaats van water? Iedere theesmaak brengt zijn eigen genuanceerde karakter met zich mee en maakt je bord soep nog lekkerder en buitengewoon bijzonder. Probeer, experimenteer en ontdek de mooiste combinaties. Rode linzensoep met honingbos is er zo eentje! 

 

“Powered by plants.”

Thee en spijs inspiratie van Theesommelier Linda

 

Rode linzensoep met honingbos

Lekker, lekker, lekker. Dat is wat dit is! Rode linzen gecombineerd met honingbos, een ontdekking waar we trots op zijn. Hieronder vind je het recept en we geven je van tevoren graag nog even een Theesommelier’s tip. Naast dat je de honingbos in de soep verwerkt, kan je de thee ook serveren bij de soep als complimenterend drankje. Schenk het in een mooi wijnglas voor wat extra charme.

 

Dit heb je nodig (voor 5 porties):

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke winterpeen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gr
  • 200 gr rode linzen
  • 1 liter honingbos
  • 1 blokje groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el citroensap
  • Verse koriander, fijngesneden

 

Zo maak je het

1. Schil de ui, de knoflook en de winterpeen. Snijd de ui, de knoflook en de helft van de winterpeen klein. Snijd de andere helft in halve maantjes. Dit is om toe te voegen na het pureren van de soep.

2. Verwarm de pan en doe er een scheutje olijfolie in samen met de eetlepel komijnzaadjes, fruit de ui en voeg daarna de wortel en de knoflook toe. Laat dit ook even aanfruiten en voeg vervolgens de tomatenpuree toe, bak zachtjes.

3. Was de linzen en doe ze met 1 liter honingbos thee in de pan met de groenten. Breng ze aan de kook en laat 30 minuten koken op een laag vuur. Maak de soep fijn met de staafmixer. Voeg de bouillon toe en maak op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg nu de halve maantjes gesneden winterpeen aan de soep toe en laat even meekoken, zodat ze gaar worden en tegelijkertijd hun bite houden.

4. Serveer de soep uit en doe er voor de decoratie een beetje fijngesneden koriander overheen. Het is ook leuk een takje koriander op de soep te leggen. Bovendien kan je voor de variatie wat sinaasappelschil op de warme soep serveren.

 

Wil je dit recept binnenkort uitproberen? Ga op bezoek bij jouw eerlijke en lokale ondernemers en haal deze ingrediënten in huis. Tja, en voor de thee ben je hier natuurlijk al aan het juiste adres.

 

Thee en spijs inspiratie van Theesommelier Linda

 

Meer thee mogelijkheden?

Benieuwd naar meer mogelijkheden met thee? Deze leer je tijdens een unieke theeproeverij van MEVROUW CHA. Onder begeleiding van Theesommelier Linda proef je thee, terwijl je tegelijkertijd nieuwe tips en weetjes voor thuis krijgt geserveerd! Voor meer informatie, klik je op de volgende knop.

 

Stel je vraag op Facebook Messenger