Bij ‘koken met thee’ kun je denken aan thee die je als ingrediënt gebruikt voor je gerecht. Je kunt ook denken aan thee die je combineert met je gerecht. Je bedenkt welke thee misschien zou kunnen passen bij het gerecht en probeert het samen uit. In principe werkt het hetzelfde als een wijnarrangement in een restaurant. Alleen dan doe je het thuis, met thee.

Mocht je nu thuis de Theesommelier uit willen hangen en je hebt een recept waar geitenkaas in verwerkt zit? Lees dan vooral verder.

 

“Eat, drink and be happy.”

Theeproeverij bij MEVROUW CHA

 

Geitenkaas en jasmijn thee

Staat er een gerecht met geitenkaas op het menu, pak er dan je favoriete jasmijn thee bij. Geitenkaas en jasmijn thee is namelijk altijd een gouden combinatie. Hoezo werkt deze combinatie altijd? Dit komt doordat groene thee goed gaat met producten die hoog in de zuren zitten, zoals bij geitenkaas. Daarnaast past het bloemige van de jasmijn bij het bloemige van honing, wat wel vaker aan een gerecht met geitenkaas wordt toegevoegd.

 

Welke jasmijn thee past erbij?

Wordt dit je eerste geitenkaas + jasmijn thee avontuur, dan denk je misschien: welke jasmijn thee moet ik dan in huis halen? In dat geval is het handig om te weten of je van licht bloemig of heel erg bloemig houdt. MEVROUW CHA heeft bijvoorbeeld vier jasmijn theesoorten in haar assortiment, waarbij er een duidelijk verschil is in gradatie van bloemigheid.

Zo proef je bij de groene jasmijn thee en sanpin cha thee subtiele tonen van de jasmijnbloem. Bij de zwarte jasmijn thee pak je dezelfde subtiele bloemigheid vooral in de afdronk. Terwijl de jasmijn parels je verrassen met een meer uitgesproken bloemigheid, omdat deze wel 8x opnieuw worden bedolven onder een nieuwe zee van verse jasmijnbloesem. Dit zorgt op een natuurlijke wijze voor de volle bloemige smaak.

 

Theesommelier’s tip

Nog handig om te weten: hoe kouder de geitenkaas, des te minder de smaak van geitenkaas. Dus mocht geitenkaas nieuw voor je zijn, dan doe je er goed aan om direct te serveren vanuit de koelkast. Geitenkaasliefhebber? Dan serveer je het gewoon op kamertemperatuur. Voor de ultieme geitenkaas smaak. In dat geval is het lekker wanneer de thee ook vol op smaak is. Laat je thee hiervoor langer trekken. In plaats van water met een heerlijke smaak, is het echt een drank. Precies waar MEVROUW CHA thee om bekend staat.

 

Meer thee mogelijkheden?

Benieuwd naar meer mogelijkheden met thee? Deze leer je tijdens een unieke theeproeverij van MEVROUW CHA. Onder begeleiding van Theesommelier Linda proef je thee, terwijl je tegelijkertijd nieuwe tips en weetjes voor thuis krijgt geserveerd! Voor meer informatie, klik je op de volgende knop.

 

Theeproeverij bij MEVROUW CHA

Stel je vraag op Facebook Messenger